OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Vi har samlet de mest stillede spørgsmål, og svaret på dem for dig på denne side. Hvis du brænder inde med et spørgsmål, så kontakt dit barns enhedsleder eller gruppen på [email protected].

Overordnet

Hvilken enhed er mit barn i?

Hos KFUM spejderne er spejderne inddelt efter klassetrin:

Bævere: 0.-1. klasse
Ulve: 2.-3. klasse
Juniorspejdere: 4.-5. klasse
Tropspejdere: 6.-8. klasse
Seniorspejdere: 9.klasse til 18 år
Klan/Rover: 18+.

Hvornår er der spejdermøde?

Alle enhederne har møde om tirsdagen. 

Bævere: 16.30-18.00
Ulve: 18.00-19.30
Junior, trop, senior: 18.00-20.00

I få tilfælde kan mødetidspunkterne være ændret en uge for enheden. Tjek deres program under enhedens side for at være sikker.

Hvor kan jeg følge med?

Vi poster på vores  facebook side her og er også aktive på instagram “lystrupgruppe”. Derudover er har vi en facebookgruppe for nuværende og tidligere medlemmer her

Hvad er KFUM-Spejderne?

På KFUM-spejdernes officielle hjemmeside kan du læse meget mere om hvad KFUM-spejderne står for og vores vinkel på spejderarbejdet.

Hvad laver man som spejder?

Som spejder laver man alt det du tænker er spejderarbejde – og alt muligt andet. Vi arbejder i små grupper/bander/patruljer i enhederne og har fokus på samarbejde, udfordringer og gode oplevelser.
Du kan læse meget om vores vision og strategi på denne hjemmeside

Hvordan bliver man spejder og hvad koster det?

Fedt du vil være med. Du kan skrive dig op til at blive kontaktet lige her
At være spejder koster 450 kr. pr. halvår. Familiespejdere betaler dog 250 kr. pr. halvår. Vi har spejder hele året, undtagen i skoleferier.

Grej/udstyr

Er der noget påkrævet udstyr for at være spejder?

Som udgangspunkt nej. Vi håber at du/dit barn har lyst til at anskaffe et tørklæde og en uniform som mærker kan syes på. Det kan fx være rigtig fine fødselsdags/juleønsker.

Hvor skal mærkerne sidde?

Du kan altid spørge din spejderleder, men der er også en guide lige her.

Hvor køber jeg en uniform?

Hvis du er heldig har vi en brugt liggende i hytten, du kan købe. Du er velkommen til at  kigge forbi lederlokalet en tirsdag og spørge. Du kan også lave et opslag på vores facebook gruppe  her, hvor både tidligere og nuværende spejdere og spejderforældre er medlem. Nye uniformer kan købes her.

Lånegrej

Vi arbejder på at bygge vores lager af lånegrej op igen, siden det gik tabt i branden. Vi har en vandrerygsæk og lidt andet, så tag fat i din leder for at høre mere. 

Må mit barn få et kniv/dolk?

Spejderne tager normalt knivsbevis som ulve, hvorefter de gerne må  have egen kniv, såfremt I mener det er forsvarligt.  Starter dit barn til spejder som junior eller op må de gerne have egen kniv. Det vigtigste for os er, at spejderen kan bruge den fornuftigt og forsvarligt for andre i nærheden.

Mit barn skal på tur for første gang, hvad skal han/hun have med?

Vi har lavet nogle vejledende pakkelister. Dem finder du lige her.

Forældre til en spejder

Hvilke forpligtelser har jeg når mit barn er spejder

Det vigtigste er, at du melder afbud hvis du/dit barn ikke kan deltage en tirsdag. Gerne senest dagen før, så lederne kan tilpasse programmet, og ikke står og venter på spejderen til mødet.

Vi tror på at hvis vi løfter i flok, kan vi meget mere. Derfor skal hver spejderfamilie melde sig til to arbejdsopgaver pr. år. Det kan fx være vores to årlige arbejdsdage, dele sogneblade ud eller hjælpe til det årlige cykelløb.

Generalforsamling

Hver februar holder gruppebestyrelsen en generalforsamling hvor alle forældre er meget velkomne. Gruppelederen giver en beretning om året i gruppen og vi snakker om planerne for det næste år, økonomi og hvad der ellers er interesse for. Derudover er der valg til gruppebestyrelsen. Man kan sagtens deltage uden at stille op 🙂 

Forældrearbejdsdage

Vi tror meget på at løfte i flok, derfor skal man hver januar tilmelde sig  2 forældrearbejdsopgaver pr spejderfamilie. Det kan være vores årlige arbejdsdage eller uddeling af sogneblade eller andet som gruppen tjener penge på. Gruppens økonomi afhænger af de penge vi tjener, så når i hjælper os med at løfte i flok, får vi mulighed for fortsat at lave fede spejderaktiviteter for jeres børn. 

Har du børn over 18 år som er spejdere, kan de også selv varetage opgaven. 

Jeg vil gerne være med i gruppebestyrelsen

Fantastisk. Du er meget velkommen til at kontakte [email protected] og høre mere.

Spejderarrangementer

Hvor tilmelder jeg mit barn?

Alle vores arrangementer oprettes på medlemsservice (samme sted som i betaler kontingent). I finder linket på forsiden

Årlige ture

Hos de små enheder (familespejdere, bævere, ulve) er årets sommerlejr den helt store tur. Derudover er de større enheder oftest på en weekendtur i efteråret og en i foråret. Du kan finde oversigten i enhedens halvårsprogram. 

Sommerlejre

De år hvor der ikke er fælles lejre har bæverne normalt været på Bjørnebo i Adslev skov, mens ulvene de sidste par år har været på lejr i Kristi Himmelfartsferien. De store enheder er som oftest på lejr i den første uge af skolernes sommerferie.

Vi kører som udgangspunkt efter dette 5 års rul.

2022: Spejdernes lejr 23-31 juli i Hedeland
2023: Enhedslejr
2024: Gruppesommerlejr
2025: Enhedslejr/Udenlandstur for de ældste enheder
2026: Distriktslejr (AROS lejr)
2027: Spejdernes lejr (ukendt tid og placering)