Trop

6. – 8. klasse

Mødedag

Tirsdags kl. 18:00 – 20:00 

Kontakt

Line Marie Christiansen

21 64 08 04

[email protected]

Om os

MærkeI troppen arbejder vi med at give spejderne større indflydelse, både ift. planlægning af møder og med udførelse af aktiviteter i deres patruljer. Vi laver alt fra de traditionelle spejderfærdigheder med knob, rafter, bål og kort  & kompas til sofaløb, sejlads og alt muligt andet du aldrig ville have troet man laver til spejder. 

 

Vi har en blanding af leder-planlagte møder, patruljemøder som spejderne selv planlægger og nogle gange øver vi os i at planlægge og afvikle for de yngre spejdere – altid med stor succes. Alt vores spejderarbejde tager udgangspunkt i små patruljer, hvor spejderne løser opgaver sammen, og hvor en af de ældre spejdere fungerer som patruljeleder. På den måde lærer spejderne at hjælpe hinanden gennem opgaver og udvikle deres færdigheder, både praktisk og socialt. En opgave kan være svær for én og superlet for en anden og derfor er patruljen et super godt sted, hvor alle kan bidrage med det man er god til. Og vi kan lære en masse af hinanden i patruljen!

Vores møder er primært ved siden af det gamle spejderhus, og vi er som udgangspunkt altid udenfor, så husk tøj efter vejret! Nogle gange tager vi på udflugter til Marselis lystbådhavn, Aros eller vores Skovhytte for at lave anderledes spejderaktiviteter, klatre i træer (vi har uddannede klatreinstruktører i gruppen) eller lave gourmet måltider over bål.

Værd at vide

Normalt er vi på to weekendture, en om efteråret og en om foråret. Vi tager enten i Skovhytten eller på eventyr et sted i Danmark. På vores forårstur inviterer vi de ældste juniorspejdere med, så de får en forsmag på hvad spejderlivet byder på når de rykker op den kommende sommer. Tidligere har vi her været på eventyr i København, på overraskelses tur i det Jyske og på vandretur i nationalpark Thy. Ligesom når vi er på lejr, laver vi oftest mad over bål/trangia og sover stort set altid ude. Hvor vi skal hen næste gang, er aldrig til at vide. 

I Troppen er der udfordringer for hjernecellerne, fysikken og evnen til at samarbejde. Nogle kalder det personlig udvikling – vi kalder det spejder 🙂

Hvis du gerne vil være med, så kontakt tropleder Line Marie.

Sommerlejr

Hver sommer tager vi en uge på sommerlejr med telt, bålmad og hele den danske sommeroplevelse. I 2020 var vi på centerlejr på Sletten, i 2019 på sejlerlejr på Thurøbund og tidligere har vi været på den store Spejdernes lejr i 2017 og i Tyskland på Tydal i 2018. Derudover tager gruppen til udlandet hvert 5. år, hvor tropspejderne bliver inviteret med. Nogle år er vi afsted hele gruppen og nogle år er det kun troppen som er afsted sammen. Begge dele giver nogle fede og anderledes oplevelser, om man har en masse yngre spejdere som ser op til en, eller man kan få lov til at lave vilde ting, når man kun er “de store” afsted. I 2021 regner vi med at tage på enhedslejr, mens 2022 byder på en ny Spejdernes Lejr ved Hedeland på Sjælland. I 2023 forventer vi at tage udenlands, men hvor er endnu ikke besluttet. 

På sommerlejr tager vi også altid på hike, hvor hver patrulje får lov til at være på 24 timers tur uden ledere, hvor de vandre 20-30 km og oplever natur, kultur og måske en enkelt iskiosk. 

Kurser og løb

I Lystrup har besluttet at det er gratis for vores spejdere at tage på ugekursus. Når man er tropspejder har man både mulighed for at komme på et weekendkursus i November, hvor man får mulighed for at snuse til vores spejderuddannelse og de længere ugekurser som ligger i skoleferierne. 

Novemberkursus “PLPA” er tænkt som en opstart på ens spejderuddannelse. Der er 4 forskellige moduler, hvor spejderne lærer om hvad spejder er, vores man planlægger aktiviteter i patruljerne og alt muligt andet, samtidig med at de møder nye spejdere fra nærområdet og bliver udfordret på deres fantasi. 

Ugekurserne Roland1 og Roland2 kan du læse meget mere om her.

Herudover har vi i løbet af året mulighed for at tage på forskellige spejderløb rundt omkring i Danmark. Tidligere har vi været på 24-timers løb i Silkeborg, på natløb ved Moesgaard skov og på Natheik på Sjælland. 

 

Kalender

7. februar 2023
 • Test! (1. hjælp)

  7. februar 2023  18:00 - 20:00

  Se mere her

14. februar 2023
 • VINTERFERIE

  14. februar 2023  18:00 - 20:00

  Se mere her

21. februar 2023
 • Gode idéer

  21. februar 2023  18:00 - 20:00

  Se mere her

25. februar 2023
 • Uddeling af sogneblade

  25. februar 2023  14:00 - 17:00
  Klubben-st-Bæver-/ulverum (30)

  Forældrearbejdsopgave, for de forældre, som har meldt sig til.

  Se mere her

26. februar 2023
 • Forældredag og generalforsamling

  26. februar 2023  10:00 - 13:00
  Klubben-st-Seniorlokale (3), Klubben-st-Lederrum (5), Klubben-st-Flexrum (30), Klubben-st-Køkken (3), Klubben-Bålhytten, Klubben-st-Junior-/troplokale (4), Klubben-st-Bæver-/ulverum (30)

  Kom til kombineret forældredag og generalforsamling
  I år prøver vi noget helt nyt - forældredag! Til forældredag vil spejderne stå for en masse sjove poster, som du som forælder skal rundt på. I blandt posterne vil der også være kreative poster, hvor du på en spændende måde kan høre om, hvad der sker i gruppen og komme med dine indspark til, hvordan vi bliver en endnu bedre gruppe. 

  Vi glæder os til en hyggelig dag både inde og ude, så sæt kryds i kalenderen

  Se mere her

28. februar 2023
 • Spejdermøde

  28. februar 2023  18:00 - 20:00

  Se mere her

Nyheder

Tophemmelig træning til Marselis Missionen

Tophemmelig træning til Marselis Missionen

Den tophemmelige organisation VFD har kontaktet tropspejderne i Lystrup om hjælp til at stoppe en mulig invasion af aliens - og naturligvis vil troppen gerne hjælpe! Derfor var tropspejderne i går igennem et ultra-koncentreret træningsforløb for at...

læs mere
På jagt efter Big Foots hemmelighed

På jagt efter Big Foots hemmelighed

Spejderne I Lystrup måtte i weekenden være snedige, udholdende og beredt på det meste, da jagten gik ind på Big Foots hemmelighed ved Bjørnebo-hytten tæt på Hørning. Fredag aften blev juniorer og trop sendt afsted på en hemmelig og farefyldt...

læs mere