Om os

Lystrup-Elsted gruppe er en KFUM spejdergruppe i Aarhus kommune, som tilhører Marselis distrikt.
Gruppens vision er at være et lokalt kraftcenter, som ønsker at bidrage til set stærkere og mere dynamisk lokalsamfund, ved at hjælpe andre organisationer samt afvikle offentlig tilgængelige aktiviteter for lokalområdet.

Spejdergruppen blev startet i 1965, hvor kommunen stillede lokaler til rådighed, i det der idag er kendt som det lokale bibliotek. Gruppen havde et år efter sin start 21 ulveunger og 14 spejdere.

I dag er gruppen opdelt i flere aldersgrupper med bævere, ulve, juniorer, trop, seniorer og rovere, hvor der tilsammen er over 150 aktive spejdere og ledere. De sidste mange år har gruppen haft en del af det lokale beboerhus lokaler stillet til rådighed, som i dag danner rammer og udgangsspunkt for hovedparten af gruppens aktiviteter, deriblandt de ugentlige spejdermøder, som alle afholdes om tirsdagen.
Ydermere har gruppen en hyggelig gammel primitiv hytte ved navn “Skovhytten”, der ligge i Lisbjerg skov, som i nogle tilfælde også bruges i forbindelse med de ugentlige møder og ellers til afvikling af diverse weekendture.