Om Lystrup Gruppe

Lystrup-Elsted Gruppe er en KFUM-Spejdergruppe i Aarhus Kommune, som tilhører Marselis Distrikt.
Gruppens vision er at være et lokalt kraftcenter, som ønsker at bidrage til set stærkere og mere dynamisk lokalsamfund ved at hjælpe andre organisationer og være med til at afvikle offentlig tilgængelige aktiviteter for lokalområdet.

Spejdergruppen blev startet i 1965, hvor kommunen stillede lokaler til rådighed, i det der i dag er kendt som det lokale bibliotek. Gruppen havde et år efter sin start 21 ulveunger og 14 spejdere.

I dag er gruppen opdelt i flere aldersgrupper med bævere, ulve, juniorer, trop, seniorer og rovere, så vi tilsammen er mere end 120 spejdere og ledere. De seneste mange år har gruppen haft en del af det lokale beboerhus lokaler stillet til rådighed, som i dag danner rammer og udgangsspunkt for hovedparten af gruppens aktiviteter, deriblandt de ugentlige spejdermøder, som alle afholdes om tirsdagen.

Ydermere har gruppen en hyggelig gammel primitiv hytte ved navn “Skovhytten”, der ligger i Lisbjerg Skov. Af og til rykker vi de ugentlige møder der ud, og ellers bruger vi den en del til weekendture.