Igen er det tid til at sælge lodsedler hos KFUM-Spejderne i Lystrup.

Og tirsdag den 12. marts er alle gruppens enheder samlet til lodseddelsalg, og vi slutter traditionen tro af med at spise sammen. Men ikke alt er som det plejer. I år har bestyrelsen nemlig besluttet, at alle medlemmer skal sælge 10 lodsedler. Hvad det betyder, kan du læse mere om i indlægget her.

Men først lidt om det praktiske for lodseddelsalget på tirsdag (den 12. marts 2024). Her mødes alle enheder i Spejderhuset efter planen herunder:

  • Bæverne mødes fra 16.30 til 18.30. Spisning fra 18.00 til 18.30.
  • Ulvene mødes fra 17.00 til 19.00. Spisning fra 18.30 til 19.00.
  • Juniorerne og troppen mødes fra 17.30 til 19.30. Spisning fra 19.00 til 19.30.

Spejderne må gerne medbringe cykler, ligesom forældre med og uden bil er meget velkomne til at hjælpe. Vi har blandt andet brug for forældre til at følges med de yngste spejdere rundt, til at køre dem rundt i byen og til evt. at køre ud med flere lodsedler, hvis man skulle løbe tør for lodsedler. Forældre er selvfølgelig også velkomne til at spise med efterfølgende.

Husk tøj efter vejret og – som altid – at melde afbud til spejderens leder, hvis man er forhindret i at deltage.

10 lodsedler pr. spejder

Som nævnt har bestyrelsen besluttet, at alle medlemmer skal sælge mindst 10 lodsedler. Og selvfølgelig tæller spejdernes salg på tirsdag med i det regnestykke.

Beslutningen kommer ovenpå gruppens manglende indtægt fra sogneblade, som blandt andet har været medvirkende til en kontingentstigning. Samtidig oplever vi, at mange spejdere desværre ikke deltager i lodseddelsalget. Og både bestyrelse og ledere vil gerne holde fast i, at lodseddelsalget er en vigtig del af gruppens pengeskabende aktiviteter. Her kan børnene være med til at løfte i flok og se, at det selvfølgelig betyder noget, når vi alle er med til at tjene penge til gruppen.

Er man forhindret i at sælge lodsedler på tirsdag, eller når man ikke at sælge 10 lodsedler i løbet af aftenen, vil man få lodsedler med hjem. De skal være solgt senest 19. maj 2024 og koster 25 kroner stykket.

Is til enheden med flest solgte lodsedler

For at opmuntre til salget og evt. mersalg hos spejderne har vi indført en lille konkurrence, hvor enhederne dyster mod hinanden i at sælge flest lodsedler. Den enhed, som sælger flest lodsedler pr. medlem, vinder is til hele enheden, og er det ikke gulerod nok, så er der selvfølgelig et flot mærke til alle, som sælger 10 lodsedler.

Hvorfor sælger vi overhovedet lodsedler?

Vi håber at se mange spejdere på tirsdag, selvom vi ved, at det kan være udfordrende, når vi rykker mødetidspunkterne.

Men gruppens lodseddelsalg er en vigtig del af at engagere spejderne i det arbejde, som det også kræver at drive en spejdergruppe. På en aften som på tirsdag tjener vi på den gode side af 10.000 kroner, som går ubeskåret til gruppens arbejde fx nyt udstyr, aktiviteter, vedligehold af Spejderhuset og Skovhytten og tilskud til ture og lejre.

Derfor prioriterer vi også at bruge en tirsdag aften på at sælge lodsedlerne. Og ved at alle spejdere nu skal sælge lodsedler – uanset om de kan deltage på tirsdag eller ej – kan vi skrue endnu mere op for indtjeningen. For hver solgt lodseddel tjener gruppen 17 kroner.

Har du spørgsmål, kan du altid række ud til gruppeleder Christian Bruun på [email protected].