Lystrup Gruppe

Program for turen til Uganda 2018

29. maj 2018 · Rover, Senior, Tropspejder, Uganda · Skrevet af Johannes, Lystrup Gruppe

Her er programmet for vores tur til Uganda. Vær opmærksom på, at der kan forekomme ændringer!

17. juli: Ankomst og overnatning hos Mercy Scouts i Kampala. Gidds møder os i lufthavnen og sørger for transport. Vi skal sove indenfor i Mercy Scouts lokaler.

18. juli: Afrejse mod Mbale, nærmere bestemt Nabwya landsby, hvor Gidds bor. Vi skal bo på sovesal alle sammen. Vi ankommer ca kl 15, hvorefter der vil være lidt rundvisning, lege, udpakning og aftensmad.

19. juli: Rent og sikker drikkevand er temaet for denne dag. Vi tager på besøg til landsbyen Budadiri, hvor vi skal besøge Nakilungu Primary School. Vi skal se, hvor meget det betyder at have adgang til rent vand og lære om de udfordringer, børnene i skolen har.

20. juli: Brilleprojekt. Denne dag tager vi til hospitalet i Budadiri, hvor vi skal lære mere om brilleprojektet. Vi skal hjælpe til med at dele briller ud.

21. juli: Kaffetur og kaffesmaning. Vi tager til Budadiri og besøger kaffeplantager og smager kaffe.

22. juli: Vandre tur til Sippi Falls. Det er et fantastisk flot naturområde ved Mount Elgon.

23. juli: Seniorer uden grænser har mange projekter i Uganda. Vi skal besøge Bududa og se, hvordan de laver stiklinger, som senere bliver til store flotte træer i kaffeplantagerne, og se ler-komfurer.

24. juli: Pumper og grise. Vi har taget stødhæverter, en type mekaniske pumper, der ikke bruger strøm, med og stødgivere til at lave indhegning til grise. Det skal vi hjælpe med at sætte op og afprøve. Om eftermiddagen bliver der tid til at tage til Mbale og svømme

25. juli: Børnehjem i Jinja. Vi rejser fra Mbale og Mercy Scouts og tager mod Kampala. På vejen besøger vi et Seniorer uden grænser projekt i Jinja: Et børnehjem. Vi skal lege og hygge os med børnene. Vi overnatter der.

26. juli: Afgang til Danmark. Vi tager tidligt fra Jinja, så vi er i Entebbe, lufthavnen ved Kampala, i god tid. Om aftenen rejser vi hjem til Danmark – glade og trætte 🙂