Her er programmet for vores tur til Uganda. Vær opmærksom på, at der kan forekomme ændringer!

Du kan også se den fulde version af programmet her. Det er på engelsk dog: Det store fulde program

17. juli: Ankomst og overnatning hos Mercy Scouts i Kampala. Gidds møder os i lufthavnen og sørger for transport. Vi skal sove indenfor i Mercy Scouts lokaler.

18. juli: Afrejse mod Mbale, nærmere bestemt Nabwya landsby, hvor Gidds bor. Vi skal bo på sovesal alle sammen. Vi ankommer ca kl 15, hvorefter der vil være lidt rundvisning, lege, udpakning og aftensmad.

19. juli: Pumper og grise. Vi har taget stødhæverter, en type mekaniske pumper, der ikke bruger strøm, med og stødgivere til at lave indhegning til grise. Det skal vi hjælpe med at sætte op og afprøve. Om eftermiddagen bliver der tid til at tage til Mbale og svømme

20. juli: Brilleprojekt. Denne dag tager vi til kirken i Budadiri, hvor vi skal lære mere om brilleprojektet. Vi skal hjælpe til med at dele briller ud.

21. juli: Kaffetur og kaffesmaning. Vi tager til Budadiri og besøger kaffeplantager og smager kaffe.

22. juli: Vandre tur til Sippi Falls. Det er et fantastisk flot naturområde ved Mount Elgon.

23. juli: Seniorer uden grænser har mange projekter i Uganda. Vi skal besøge Bududa og se, hvordan de laver stiklinger, som senere bliver til store flotte træer i kaffeplantagerne, og se ler-komfurer.

24. juli: Rent og sikker drikkevand er temaet for denne dag. Vi tager på besøg til landsbyen Budadiri, hvor vi skal besøge Nakilungu Primary School. Vi skal se, hvor meget det betyder at have adgang til rent vand og lære om de udfordringer, børnene i skolen har.

Man kan læse om, hvordan Life Straws virker lige her

25. juli: Vandprojet og tur på Nilen. Vi rejser fra Mbale og Mercy Scouts og ud til et vandprojekt i byen Bufumbo og ser “Budaka Grundfos Project”. Derefter tager vi til Jinja, hvor vi skal på en tur på Nilen. Fra Jinja tager vi til Kampala, hvor vi overnatter i Mercy Scouts’ hus.

26. juli: Afgang til Danmark. Vi har en dag i Kampala, hvor vi kan være lidt turister 🙂 Vi kan se nogle souvenirbutikker og opleve Ugandas hovedstad. Vi tager også et smut til ækvator og ser lidt på vand, der løber sjovt. Om aftenen tager vi til Entebbe, lufthavnen ved Kampala, i god tid. Så går turen hjem til Danmark – glade og trætte 🙂