Så er der snart afgang til Norge og snehulerne. Seneste melding fra Bø siger masser af sne – hurra for det. Så er der bare tilbage at krydse fingre for godt vejr når vi er afsted.

Her får I en masse information – og hvis I har yderligere spørgsmål, kan I kontakte Anne.

På tirsdag gennemgår vi pakkelisten sammen og jeg medbringer min pakkede rygsæk, så I kan se hvad den indeholder.

 

Afrejse: fredag d. 28. marts kl. 9 fra spejderhuset i Lystrup

Hjemkomst: søndag d. 30. marts kl. 22.30 (ca). Vi kører spejderne helt hjem.

 

På vejen op til Bø tager vi forbi “Inge B”. Det er en ældre herre, der har et lille udsalg fra det norske militærs overskudslager. Her kan man fx få fantastiske uldsokker til kun 60 NOK og vindhandsker til kun 30 NOK. I kan læse mere om hans udvalg her. Han tager kun imod kontanter.

 

Tøj og udstyr

Vinterfjeldet kan være lunefuldt, og det er derfor vigtigt at du er klædt på til fjeldet. Dvs. vind- og vandtæt yderst og ski-/uldundertøj inderst. På vinterfjeld skal man benytte sig af lag-på-lag princippet, da det skaber god isolering.

Det er vigtigt at medbringe en jakke med hætte, da den skærmer godt for vinden.

Sovepose: hvis din sovepose er tynd, kan det være godt med en ekstra sovepose til at tage indeni den anden.

I skal medbringe et godt underlag. Oppustelige er ikke altid velegnet til vinterfjeld, men det kan løses ved at benytte et karimat underlag (skum-underlag) under dit normale underlag. Har du ikke et karimat-underlag, kan du låne et fra spejderhuset – vi har flere liggende.

Under snehulegravningen er det godt at have regntøj på.

Snehuletur – pakkeliste (norsk udgave). Nogle ting på listen er fællesudstyr, som lederne sørger for. Der kommer en dansk udgave af pakkelisten, som er renset for de ting I ikke selv skal sørge for.

Dansk udgave af pakkelisten kommer til at ligge her fra på tirsdag.

Snehuletur – forældreunderskrift: denne skal I udskrive og udfylde. Jeres forældre skal både skrive under på at I gerne må komme med på tur og at I gerne må overnatte i snehule. Ved “påmelding voksen deltager” skriver I Anne Stidsen. Ved “kontakinformation foresatte” skriver I kontaktdetaljer på jeres forældre – gerne med +45 foran telefonnummeret. De underskrevne sedler sender vi til norske spejderledere, så de har en liste med kontaktdetaljer på alle deltagere.

 

Anne