Årets juniorsommerlejr foregår til vands, når vi sammen skal sejle i kano fra Klostermølle til Silkeborg Kanocenter i dagene fra fredag den 30. juni til søndag den 2. juli.

Undervejs sejler vi forbi Ry, Himmelbjerget og Indelukket i Silkeborg, inden turen slutter ved slusen ved Silkeborg Kanocenter. En tur på cirka 30 kilometer, hvor vi undervejs overnatter i telt og shelter og laver mad på trangia og bål.

Vi har bestilt godt vejr, så der på turen bliver plads til både is, et besøg på Himmelbjerget og måske en tur i vandet for de modige. Men dagsaktiviteterne står primært på sejlads, hvor vi skal bruge et par timer eller fire om dagen på at komme frem til næste overnatningsplads. Alt sammen krydret med mulighed for at nyde sommeren og hinandens selskab.

Den forlængede weekend begynder fredag kl. 12.00 ved Klostermølle (Klostermøllevej 50, 8660 Skanderborg) og slutter ved Silkeborg Kanocenter søndag kl. 14.00.

For at forberede spejderne på kanoturen har vi i foråret været en tur i svømmehallen, ligesom vi den 9. maj har planlagt at skulle sejle i kano på Aarhus Å fra Folkestedet ved Ceresbyen i Aarhus C. Turen er dog tilrettelagt, så alle kan være med – uanset om man har sejlet kano før.

Praktisk

Start: Fredag den 30. juni kl. 12.00 ved Kloster Mølle (Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg)

Slut: Søndag den 2. juli kl. 14.00 ved Silkeborg Kanocenter

Sommerlejren koster 550 kroner, og vi skal have din tilmelding senest onsdag den 31. maj kl. 18.00. Herefter bliver vi bundet af vores kanobestilling, så det er sidste chance for at melde til eller fra.

Pakkeliste

Da vi skal sejle kano, og pladsen i kanoen er begrænset, skal du pakke og kunne have dine ting i en rygsæk/taske, som du selv kan bære på ryggen. Hvis du ikke har en rygsæk, kan du låne en i spejderhuset. Tag fat i en af juniorlederne for at aftale nærmere.

På turen skal du medbringe:

 • Spejderuniform
 • Spejdertørklæde
 • Lange bukser (det kan være koldt om aftenen)
 • Shorts
 • T-shirts
 • Varm trøje / fleecejakke
 • Undertøj og strømper
 • Badetøj
 • Sko (som kan tåle et regnskyl eller en weekend med regn)
 • Sandaler
 • Kasket / bøllehat og solbriller
 • Sovepose
 • Liggeunderlag
 • Nattøj
 • Håndklæde
 • Tandbørste og tandpasta
 • Shampoo / sæbe
 • Solcreme
 • Evt. medicin (skriv det på tilmeldingen, hvis du tager medicin)
 • Tallerken
 • Krus
 • Bestik (kniv, gaffel og ske)
 • Viskestykke
 • Lille rygsæk
 • Drikkedunk (på minimum en liter)

Pak gerne tingene i poser, som kan holde vandet ude, hvis det utænkelige skulle ske, at en rygsæk ryger i vandet. Vi kommer inden lejren til at vise juniorerne, hvordan man kan pakke sine ting vandtæt i plastikposer.

Juniorerne må gerne medbringe mobiltelefoner på turen, men vi opfordrer jer til at tage en snak med jeres børn om, hvordan man bruger den på en hensynsfuld måde. Der vil ikke blive mulighed for at lade mobiltelefoner op undervejs på turen.

Spørgsmål til sommerlejren

Har du spørgsmål til sommerlejren, kan du altid spørge en af juniorlederne om tirsdagen eller skrive til Christian på [email protected].