Sidste tirsdag var vi så heldige at folketingsvalget faldt pladask oveni vores forløb om Netspejd, og aftenens tema var sociale medier – eller SoMe for de hippe.

Derfor var det oplagt at sende tre grupper af tropspejdere på et top professionelt parti-dannelse forløb. Det førte til dannelsen af tre spritnye partier som i fremtiden kan kæmpe for bedre vilkår til spejdere, flere spejdere og flere spejderglæder til alle mennesker.

Partiernes navne blev dannet ved hjælp af mavefornemmelse, mærkesagerne besluttet ved kreative kast efter balloner (dog med mulighed for modifikation).
Herefter var aftenens helt store opgave at lave forskellige kampagner til de sociale medier hvor de brugte deres store viden om SoMe til at ramme det rigtige publikum.

Herunder kommer en opsummering af de tre partier, som jo desværre ikke nåede at være opstillingsberettigede til dette valg – men måske næste gang 🙂

Troplederne… host host… parti-dannelsesfacilitatorne siger mange tak til de seje tropspejdere som næsten altid er friske på de gakkede udfordringer vi finder på. 

 

De Natur & Græselskende

Mærkesager

  • Flere mærker til spejdere
  • Flere bålpladser i Danmark

Partiet valgte at bruge det nyere sociale medie BeReal og en video til TikTok hvor de forklarer deres mærkesager og svarer på spørgsmål.

De Grønne Pløkke

Mærkesager:

  • Fri på flagdage
  • Mere bål på plejehjem

Udover et par seje håndlavede valgplakater kastede de sig over en video til TikTok

De Sjove Rafter

Hos vores ældste parti (eller ældste partidannere) var passionen for videomediet TikTok ligeledes stor, og de fik også lavet en fin plakat der fint er fremvist herunder.

Mærkesager:

  • Fri offentlig transport for spejdere
  • Mere ferie (med meget mere sommerlejr) for spejdere