I mange år har det været en oplevelse at “træde af på naturens vegne” ved Skovhytten. Det foregik på god gammeldaws maner i et skur med en spand. Spandtjansen har aldrig været eftertragtet og endnu være, når spanden er blevet glemt henover vinteren. Derfor har det været et stort ønske i mange år, at få forbedret oplevelsen, for store og små, når naturen går sin gang. Det blev i weekenden en realitet, da klanen færdiggjorde det sprit nye muldtoilet.

Efter processen blev sat i gang for ca. 1,5år siden, blev det i weekenden med et en helt anden og mere behagelig oplevelse at hælde “vand fra kartoflerne”. Her færdiggjorde klanen det nye muldtoilet. Muldtoilettet har en septitank, som tømmes med nogle års mellemrum. Det betyder også, at det nu ikke længere er nødvendigt at gå i skoven med en træls sort spand og en spade. Det er både godt for miljøet og ikke mindst noget mere praktisk på almindelige tirsdage, hvor det gamle toiletskur sjældent blev åbnet.


I skovens dybe stille ro

Skovhytten ligger på kommunens grund og i en skov, har det været lidt af en opgave at få de nødvendige tilladelser på plads. Det har krævet godkendelser fra diverse myndigheder og med flere høringsrunder. En stor tak skal derfor lyde til bestyrelsesformand Christoffer Nielsen for myndighedsarbejdet, som resulterede i at tilladelserne kom på plads i slutningen af juni.

Næsten et år forinden havde vi fået støtte til projektet fra Friluftsrådets lokalforeningspulje på 31.000kr. Beløbet har dækket langt størstedelen udgifterne til projektet, og den støtte er vi meget glade for. Alle udgifter skulle være afholdt indenfor et år fra bevillingen, så derfor var det også lige på et hængende hår, at de nødvendige tilladelser kom i stand, så toilettet kunne bestilles og betales til tiden.


1200L tank kræver et 1200L hul

Med både multoilet og tilladelser klar kastede klan Phoenix sig over projektet med at grave et passende hul. Hurtigt viste det sig dog, at et hul på 1200L kræver mere end en skovl og nogle stærke arme, når det skal graves i en skovbund fyldt med rødder. Derfor er vi også rigtig glade for at have fået maskinel hjælp fra Steffen Niebuhr, bror til Andreas Niebuhr fra klanen, som kunne stille med en gravemaskine. Med det rette maskinel var gravningen en smal sag, og i løbet af en tirsdag aften fik klanen og hjælpere klaret det største arbejde.


Vi er færdigeee

Herunder ses det færdige resultat. Vi synes det passer vældig godt ind i skoven og ligger tilpas afsides til, at man kan lade vandet i ro of fred.


Og med det er det blevet meget sjovere at være barn og voksen på lejr eller til spejder ved Skovhytten. Jeg vil lade Oluf fra The Julekalender få det sidste ord og glæde mig til næste gang vi skal i Skovhytten.


Og som sagt en stor tak til:

Støttet af friluftsrådet