Spejderne I Lystrup måtte i weekenden være snedige, udholdende og beredt på det meste, da jagten gik ind på Big Foots hemmelighed ved Bjørnebo-hytten tæt på Hørning.

Fredag aften blev juniorer og trop sendt afsted på en hemmelig og farefyldt mission. De skulle nemlig undersøge, hvad der var hoved og hale i et rygte lederne havde opsnappet. Rygtet gik på at selveste Big Foot var i området, og at han havde en hemmelighed.

Spejderne blev efter en hurtig introduktion sendt afsted på en gåtur for at finde spor om Big Foots hemmelighed.

Dagen efter stødte familiespejderne, bæverne og ulvene til. Sammen blev alle spejderne sendt afsted efter ord, som til sidst kunne lede til Big Foots hemmelighed. Lederne havde nemlig, i løbet af fredag aften, fundet ud af, at Big Foots hemmelighed var en hemmelig skat.


Med løbecykler og ømme stænger

De sejere spejdere tog afsted med friske ben og løbecykler. Her skulle familiespejderne ud på hele 5km i kuperet terræn, bæverne vandrede 10km, ulvene 15km, juniorerne 20km og trop 35km. Undervejs fandt de både Big Foots glemte ledetråde og mødte hekse og gale videnskabsmænd, som med lidt hjælp og overtalelse kunne lede spejderne på vej.


En hemmelig skat dukker op

Ved fælles hjælp fik spejdere, ledere og forældre samlet en masse ord. De viste sig at skulle bruges til at udelukke potentielle gemmesteder for skatten indtil kun ét sted var tilbage – Skovkirken.

Det lykkedes først familiespejderne og sidenhen resten at finde Big Foots skat. En ordenlig pose med slik, som spejderne fortjent kunne dele.


Forlæns og snælgab

Som om det ikke var nok at gå forlæns, så fik de ældste (trop- og seniorspejderne) udfordringen at gå de sidste 5km baglæns. Det gav et ekstra mærke til uniformen. Her kunne man snildt have gået det på flad vej, men de seje spejdere gennemførte familiespejdernes 5km rute – baglæns.


Hygge i biografen

Efter en lang dag blev det tid til at se en film – Familien Big Foot naturligvis. Der blev hygget med soveposer og popcorn i den hjemmebyggede biograf. Til sidst blev det sengetid, og i ulvenes sovesal kunne man se, hvordan de havde lavet en masse fælder. Big Foot ville ikke have haft en chance for at finde vej til spejderne er vi sikre på. Lederne var i hvert fald vældigt imponerede over, hvor hurtigt der kunne være mere tøj på gulvet end i taskerne.


100 aktiviteter på en time

Søndag havde roverklanen arrangeret et løb for ulve, juniorer og trop, som med blandede hold skulle løse en hel masse poster, inden turen igen gik hjem efter en skøn weekend med fantastisk vejr


Tak til lederne, roverklanen, kage- og boldebagere og ikke mindst de seje spejdere plus forældre for en skøn weekend.

Herunder ses et par billeder fra ulvenes flotte vandrerute.