Som spejderne bliver ældre, har de som oftest større indflydelse på hvilke mærker man tager i enheden, og de bliver hørt inden vi sætter program for halvåret. Derfor var det i går tid, til et lidt anderledes mærke hos tropspejderne. Efter 2 år, hvor det blev ønsket hver eneste gang vi spurgte hvad de havde lyst til, var det på tide at lade spejderne prøve det af.

Udfordringen var enkel: spis 2L Polar regnbueis på 2 timer. Resten af reglerne kan man læse lige her.

Da uret startede var optimismen stor hos de fleste, og taktikken varierede meget. Spiste man den smag man bedst kunne lide først eller sidst? Var det en fordel at drikke vand til, eller tog det bare for meget plads i maven? Var det måske dumt at have shorts på, når man skulle indtage så meget kold is? Er det bedst at spise siddende eller liggende? En spejder havde været smart og endda taget regnbukser på, for at holde varmen.

Undervejs oplevede spejderne, at selvom isen havde smagt OK i starten, så er 2L mange skefulde, og at man virkelig skal ville det for at gennemføre. Og selvom man virkelig gerne vil gennemføre, må man nogle gange give fortabt når man når grænsen (eller når lidt forbi grænsen).

Der blev heppet på hinanden, grinet utrolig meget og inden uret slog 2 timer, havde 4 seje tropspejdere gennemført! Den første på 1 time og 20 min og den sidste 1 min før tiden løb ud. 2 andre var meget tæt på og en del andre havde nået grænsen inden.

Adspurgt mente de forspiste tropspejdere, at de ikke havde behov for at spise regnbueis lige foreløbig – og slet ikke 2 liter på en gang. Så hvis din tropspejder ikke er så is-sulten de næste par uger, så er det nok helt normalt.

Nogle gange skal man have lov til at prøve sine grænser af, og lære hvor langt man kan presse sig selv. Det er både en fysisk og mental udfordring, og selvom vi satser på der går lang tid før spejderne vil prøve det igen, var det en fornøjelse at se hvordan de hjalp hinanden igennem ved at heppe, komme med gode råd og aflede opmærksomheden fra hvor dårligt den kakaois del af isen egentlig smager.

Se billederne af processen og til sidst de 4 som sejrede over 2L is hver herunder.