*Updateret mandag kl 18, med billeder fra huset. Se galleri nederst.

Søndag den 8. juni opstod en brand i vores spejderhus. Branden har medført store materielle skader på både bygning og vores ting. På nuværende tidspunkt er det ukendt, hvor stor omfanget af skaderne er.

Branden så ud til at have haft udgangspunkt på tørreloftet, som vi bruger til at tørre telte. Den har bredt sig til værkstedet, hvor vi opbevarer telte og formodentlig også til andre dele af loftet.

Der har også været brand i underetagen, men hvor meget er endnu svært at sige. Klart står det i hvert fald, at vi har mistet både en masse dyre ting, men også ting som ikke nemt lader sig erstatte.

Ting med skøre og sjove minder, små himstergimser og andet, som kun har værdi for en spejder må vi nok også vinke farvel til.

Der er tale om mere end 50 års spejderhistorie, som vi på nuværende tidspunkt ikke ved, hvor meget der kan reddes af.

Spejder er dog meget mere end ting, og som Michael, en af vores juniorledere siger: “En aflåst container til de resterende stumper og et par gode mastesejl, så er vi spejdere jo gode til at være udenfor”.

De fysiske spejdermøder skulle så småt starte op nu, og det er også stadig planen. Vi har vores dejlige skovhytte i Lisbjerg skov, som vi stadig kan bruge, ligesom at vi også planlægger fortsat at afvikle årets sommerlejr.

Årsagen til branden er endnu ukendt, men skulle du høre noget/har set noget, så henvend dig meget gerne til gruppeleder Sune Monrad eller Østjyllands Politi.