Måske har du set, at det roder og støver i spejderhuset for tiden. Du har måske også set folk i arbejdstøj og måske med støvmasker, så hvad foregår der egentlig i det spejderhus?

Det roder og larmer i spejderhuset på de mærkeligste tidspunkter. Støvet vælter ud af køkkenet, og der står malerspande og skabe fra IKEA overalt. Juniorlokalet er fyldt op med alskens køkkensager, så hvad er det lige, der sker i spejderhuset? Vi skal et lille halvt års tid tilbage i tiden for at finde svaret. På det tidspunkt går snakken blandt ledere og grupperødder om, at køkkenet virkelig trænger til en kærlig hånd. Lågerne hænger kun lige sammen med strips, og skabene er fyldt med ting, så de ikke kan lukkes. Det er altid svært at komme til når vi har spejdermøder, hvor spejderne skal være i køkkenet, specielt når der skal vaskes op, og generelt sukker vi efter et andet køkken.

Snakken går videre i gruppebestyrelsen, hvor løsninger som et brugt køkken eller måske bare en ordenlig oprydning er på tale, men drømmen lever om et helt nyt køkken, som passer til vores behov.

Viceværten slår til igen

Vores seje bestyrelsesmedlem Maria, som blev udnævnt til vicevært har gennem et godt stykke tid arbejdet på at få et godt forhold til kommunen, noget som har løst en masse forskellige opgaver i huset, og efter flere kaffemøder og snakke lykkes det at få 25.000kr til et nyt køkken. Vi kan ikke få armene ned, men nu begynder arbejdet i huset

Overraskelsen

Med Brian og Maria i spidsen fra gruppebestyrelsen sættes arbejdet i gang, først med at designe et flot nyt køkken, derefter med at få det bestilt hjem fra IKEA og til sidst med selve opsætningen af det nye køkken. Tanken var “bare” at skifte gulv, male lidt og skifte køkkenelementerne, men som med så mange andre projekter, griber byggeprocessen om sig, og inden vi ser os om skal væggene pudses, der skal fræses nyt el, gulvet skal total-renoveres og der skal bores hul til en emhætte.
Opgaven skræmmer dog ikke det gæve grupperåd, og i dag står vi ikke langt fra målet. Gulvet er skiftet, væggene banket ned og pudset op igen, der er nymalet, hullet til emhætten er næsten på plads, der er trukket nyt el og elementerne til køkkenet er på vej til at blive installeret efter at være blevet samlet.

Sådan så det ud, da køkkenet fra skrældet helt væk. Pyh sikke et arbejde

En stor tak skal lyde til Maria og Brian, som har lagt en stor mængde tid og kræfter i projektet. Også tak til de forældre, som har hjulpet med både nedtagning og kørsel til genbrugspladsen. Tak til den øvrige bestyrrelse og de ledere, som har givet en hånd med.

Vi glæder os vildt meget til at tage det nye køkken i brug efter sommerferien, og husk lige at klappe Maria, Brian og alle hjælperne på ryggen, næste gang i støder på dem.