I weekenden var junior- og tropspejderne på weekendtur med temaet “Lystrup brænder” og lavede kæmpebål, lærte at slukke brænde og fik genopfrisket førstehjælp.

Tropspejderne tyvstartede allerede fredag, da de var på aftenløb for at finde KFUM-spejdernes grundlægger Grane’s store hemmelighed, som var blevet væk. Ved hjælp af en supercomputer og spejdernes list og snilde lykkedes det heldigvis at genfinde den!

Lørdag startede troppen hårdt ud og gravede et kæmpe hul i jorden. Det skulle bruges til at lave en grubesteg i, så det blev foret med sten og et kæmpe bål, så stenene blev varmet op og senere kunne bruges som ovn til aftensmaden.

Da juniorspejderne stødte til efter frokost, stod den på bål tænding og slukning, ildbekæmpelse og en tur i en røgdykkerbane i huset. Bålene blev naturligvis brugt til at lave et festmåltid bestående af grubesteg, bagekartofler og pandekager med æblekompot. Aftenen sluttede vi af med lejrbål og sang (og selvfølgelig skumfidus ristning).

Med alt det bål og ild vi havde haft gang i, var det smart at få genopfrisket lidt førstehjælp, stabilt sideleje og sårpleje søndag. Det viste sig at være god timing, for lige derefter var en masse folk kommet til skade i nærheden af spejderhuset, og spejderne agerede førstehjælpere og fik trænet det de havde lært i praksis.

Lederne siger tak for en skøn weekendtur, og ser frem til den næste 😉

Vi tester hvorfor man IKKE skal slukke oliebrande med vand
Vi kaster med fireballs (stofbolde vædet i sprit)