Går du også og undrer dig over, hvad Juniorerne bruger tiden på til spejdermøderne i løbet af foråret? Så læs med herunder, men hold godt fast, for der er fart over feltet!

Efter en lang vinter, hvor vi bl.a. sammen med troppen fik gjort os fortjent til Svanemærket, begyndte vi at fokusere på nogle af de spejderfærdigheder, der er superseje at have, når man skal begå sig som juniorspejder. Vi har lært (eller fået genopfrisket) at lave bål og hvordan man bruger en Trangia – begge dele blev kombineret med madlavning, så vi kan få noget at spise på vores sommerlejr og på weekendture. Først i april tog vi til Skovhytten for at fokusere på rafter og pionering, hvilket resulterede i tre flotte bivuakker og tre vilde vindebroer, der vakte stor begejstring blandt både juniorer og ledere.

Plads til hele patruljen i bivuakken – helt perfekt!

Travlhed på vindebroerne. De tre vindebroer blev bygget sammen, så man kunne gå fra den ene ende til den anden.

 

 

 

 

 

 

 

Travlhed på vindebroerne. De tre vindebroer blev bygget sammen, så man kunne gå fra den ene ende til den anden.

 

Endnu en fin bivuak – og en stolt leder i baggrunden. 

 

I takt med at træerne fik flere og flere blade på grenene, besluttede vi os for at se skoven lidt fra toppen. Juniorerne forsøgte at nå til tops ved hjælp af mælkekasser, der skulle stables, mens man sad på toppen af den øverste kasse; de forsøgte at gå på line flere meter over jorden; og de forsøgte at nå toppen af et træ ved hjælp af skovmandsklatring. Juniorernes høje latter og spændte hvin fik lokket tropsspejderne ind i skoven, og der blev sendt lange misundelige blikke – ret fedt når junioraktiviteter kan vække misundelse blandt de ældre spejdere 🙂

 

Skovmandsklatring

Mælkekasseklatring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gang på slackline

Skovmandsklatring – toppen er nået!

 

 

 

 

 

 

 

 

Som forberedelse til et o-løb i Riis Skov senere på foråret, skulle juniorerne også lige have genopfrisket hvordan det nu er man kigger på et kort og bruger et kompas. Efter opsummering af verdenshjørner og signaturforklaringer, forsøgte vi at fare vild i skoven for efterfølgende at finde vores placering på kortet ved at kigge på den omkringliggende natur – en god øvelse for både juniorspejdere og ledere – og heldigvis fandt vi hjem igen!

Årets sommerlejr går til Tydal i Tyskland, og for at forberede juniorspejderne på det store kulturchok, holdt vi et Tysklandsmøde, hvor de tre juniorpatruljer skulle samle stempler ved at løse seks forskellige poster. På posterne var der bl.a. fokus på det tyske sprog, tysk musik og tyske biler. I slutningen af mødet kunne juniorspejderne veksle deres stempler til lækre tyske madvarer, heriblandt langtidsholdbar mælk, pølser på glas, brezel og karryketchup. Vingummibamser var der også, og underligt nok vakte de større glæde end pølserne.

Kommunikationsøvelse. Forklar hvordan bilen er bygget over walkie-talkie.

Kommunikationsøvelse. Byg en legobil med instrukser over walkie-talkie.

Præmierne vakte stor glæde. Hurra for pølser på glas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endnu en patrulje er glad for sine tyske kvalitetsprodukter.

Lækkert med langtidsholdbar mælk til sine vingummibamser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juniorlederne glæder sig til at fortsætte det høje aktivitetsniveau indtil sommerferien – og vi glæder os rigtig meget til sommerlejren i uge 27!