Har du også siddet derhjemme og nydt en velfortjent ferie. Hygget jer inde i varmen med brætspil og varm kakao imens du har kigget ud af vinduet med længsel efter forårsvejret der ikke rigtig dukkede op.  Nydt at du kunne sove længe, nydt at der var strøm i stikkontakten når du havde behov for det, nydt at du bare kunne trykke ”on” på kaffemaskinen når du trængte til kaffe, nydt at du bare kunne tænde for vandhanen når du skulle bruge vand……

Ja, så heldig kan man være!

Andre vælger at tage på spejderkursus i deres ferie. Det gjorde Phoebe fra tropspejderne og det gjorde Casper, Tobias, Sara og Dagmar fra roverklanen. Phoebe har været på det kursus der hedder ”Diamant”. I beskrivelsen af kurset står der at ”diamanter er det hårdeste mineral man kender til – og det kan kun slibes med sit eget pulver….og den skabes under pres”. Og det er så hvad Phoebe har været udsat for den seneste uge – grænsesøgende udfordringer, sammenhold, strategi, råstyrke, udholdenhed, primitiv overlevelse tilsat vigtige overvejelser og væsentlige beslutninger på alle tider af døgnet.  Men til trods for at det lyder som et fysisk meget hårdt kursus, så synes Phoebe at det er en af hendes største spejderoplevelser!

De 4 spejdere fra Roverklanen har været på ULK (UngdomsLederKursus). Et kursus hvor man møder moderne ledelsesværktøjer. Selvom man på dette kursus sover indenfor og maden bliver serveret, et det er krævende kursus, hvor søvn er en luksus og hvor man kommer til at lære sig selv at kende sig selv på en helt ny måde. Tidligere deltagere hævder mange år senere at det er det mest brugbare kursus de nogensinde har været på, da man får nogle fantastiske værktøjer der kan bruges både til spejder, på uddannelsen, på arbejdet, til badminton og hvad man ellers render og laver.

Så mon ikke alle vore 5 kursusdeltagere i dag nyder at ligge under et varmt tæppe på den bløde sofa, hvor man ikke skal forholde sig til andet end at vælge hvilken film eller serie man skal se!

Som spejderleder i Lystrup Gruppe bliver man lidt stolt og glad over at vi har så mange unge medlemmer med så stort et gå-på-mod og viljestyrke til at gennemføre de kurser der udbydes hos KFUM-Spejderne. Hvad enten der er et patruljelederkursus for de 11-14 årige i en weekend, om det er en uges Roland 1 eller om det er Diamant (eller Diamant Extrem) eller ULK, så bekræfter det mig hver gang i, at alle de timer jeg som frivillig spejderleder lægger i spejderarbejdet, er det hele værd! Så herfra skal også lyde en stor tak til de frivillige der bruger deres påskeferie på at afholde kursus for ”mine” spejdere.

Håber I alle har haft en god påske, vi ses imorgen.

Anne