DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

 

 

 

 

 

 

 

I denne weekend har tropspejderne været en tur på Kulsølejren. Vi havde inviteret de ældste juniorspejdere med, da de jo skal rykke op efter sommerferien. På den måde kunne vi alle lære hinanden lidt bedre at kende, inden vi skal være sammen hver eneste tirsdag fremover.

Vi havde en travl weekend foran os, så vi skulle tidligt afsted. Allerede fredag kl. 17 gjorde vi klar til afgang. Fredag aften skulle bruges på at bygge tømmerflåde – den blev bygget så robust, at vi sagtens kunne være 10 ombord. Vi roede ud på søen og da der stadig var meget varmt og vandet var rart, endte det med at de fleste hoppede en tur i vandet.

Aftenen skulle egentlig også bruges på lidt bålhygge, men da vi blev angrebet af mitter, myg og gnavpander i store mængder, var det ikke til at holde ud at sidde stille.

Lørdag stod på kano, kano og kano. Om formiddagen tog vi på tur på Kulsøen, hvor vi roede i et par timer. Frokosten blev indtaget hjemme i lejren, hvorefter vi holdt pause i skyggen i et par timer. Pausen blev dog ikke brugt på hvile….næ, flere spejdere kastede sig over knob og den svære tackle-kunst, en god øvelse, hvis man som flere af spejderne er i gang med at tage knob-binder-mærket. Og så gør det jo ikke noget at arbejdet er til god gavn for resten af gruppen….vi fik lavet 6 nye besnørringreb, til når vi skal pionere – og nogle af de gamle vi har er meget slidte, så det er rart med lidt nyt.

Om eftermiddagen skulle vi prøve at lave rednings-øvelser, for hvad gør man hvis ro-makkeren falder i vandet…eller hvis begge roere falder i vandet. Så kunne man jo samtidig lave nogle balance-øvelser på kanten af kanoen. Der blev plasket rundt i vandet i et par timer og spejderne var godt trætte da de gik i land. Men aftensmaden laver jo ikke sig selv….selvom man godt kunne ønske det når man nu bare har lyst til at ligge stille i skyggen og slappe af.

Som nævnt havde vi meget vi skulle nå denne weekend – den sidste aktivitet var vandretur med rygsæk. Det er godt at træne inden sommerlejren – og det er smart at gøre sammen med nogen der lige kan hjælpe med at justere stropper. Så da telte var pakket sammen, var det på med rygsækken og så afsted på vandretur. Vi skulle gå ca. 8 km til Skjernåens og Gudenåens udspring. Det var en varm tur, men alle gennemførte…selvom det ikke var alle spejdere der troede på at de ville overleve. Alle klarede det dog ganske fint – og nu er træning til sommerlejren og til vandre-weekend i september godt i gang.

10.-11. september tager vi en længere vandretur, hvor der bliver mulighed for enten at gå 40 eller 50 km. Hvis man har været flittig med træningen, kan man måske nå op på 75 eller 100 km.

Se billeder fra turen her