I denne weekend har 5 gæve og meget seje tropspejdere været på vintertur med deres ledere. Fredag aften tog vi til Sletten ved Ry, her skulle vi overnatte i shelter. Shelterne lå et godt stykke inde i skoven, men heldigvis fandt vi hurtigt frem. Aftenen blev brugt på at tænde bål….eller vi forsøgte i hvert fald – det brænde vi kunne finde i skoven var meget vådt, men det lykkedes at få gang i bålet flere gange.

Da vi stod op lørdag morgen, skulle vi lave havregrød på trangia – det smagte skønt. Efter opvask skulle rygsækkene pakkes, så vi var klar til at gå videre til en anden lejrplads. Inden vi gik løb/gik vi en tur i området for at finde vej med o-løbskort. 10 poster skulle findes inden frokost.

Fra shelterne vandrede vi med rygsæk til Borre Sø, hvor der ligger en fin lejrplads. Tæt på Borre Sø ligger Slåen Sø som er én af Danmarks reneste søer – vandet er så rent at man kan drikke det. På nat nr. 2 skulle vi overnatte i bivuaker, så straks efter ankomsten til lejrpladsen, gik byggeriet i gang. Herefter skulle vi hente vand ved Slåen Sø, så vi kunne komme i gang med aftensmaden. Menuen stod på ris, tomatsovs og svinekoteletter…det smagte fantastisk. Dessert skulle vi naturligvis også have, så vi havde taget croissant-dej med, der blot skulle rulles om en pind – helt som hvis man skal lave snobrød. Det smagte også fantastisk.

Spejderne var trætte, så allerede kl. 21 var de på vej i seng og inden klokken var 21.30. Efter 11 timer i soveposerne var det vist blevet tid til at stå op igen – lejren skulle pakkes sammen, så vi kunne komme hjem.

Den største udfordring på turen var at holde varmen – det kan godt være svært selvom man synes man har gode sko, godt skiundertøj, en varm hue og varme vanter….for vi er jo normalt kun vant til at være ude i et par timer ad gangen når vi er i januar måned og her skulle vi være ude fra fredag aften til søndag formiddag. Men alle klarede det meget flot og nu ved spejderne lidt mere om hvordan de kan holde varmen og at kroppen godt kan blive varm igen, selvom man synes man er meget kold.

Nu er spejderne klar til nye udfordringer og nye eventyr og allerede i marts er vi klar til at drage på 24-timers løb i Silkeborg.

Tak til alle for en god weekend – vi glæder os til nye eventyr.