FMLL2015

Husker du lørdag aften – en aften med meget kraftig blæst og en masse regnvejr. Måske sad du inde i din varme stue og så tv, eller spillede et spil, eller lunede dig under dit varme tæppe med en bog i hånden.

Helt anderledes så det ud for Alma, Sebastian, Emil og Aske. 3 gæve tropspejdere og en ven til en af tropspejderne. Kl. 18 stod de spændte og klar ved Moesgaard Museum – de skulle deltage i Flagermuslygteløbet. En årligt tilbagevendende begivenhed midt i Marselisborg Skov. Det er et natløb af 12 timers varighed. Det hele skydes i gang omkring kl. 18 – hvert år med nyt tema – og så er det ellers i gang med at finde rundt i skoven til de mange poster. Temaerne har tidligere fx været Batman, James Bond, Valhalla, Bandekrig, Siriuspatruljen og meget andet.

Da ingen af de 4 havde deltaget i sådan et løb før og da de var de yngste i målgruppen, var målene med deltagelsen at prøve sig selv lidt af – kan jeg klare at være vågen hele natten, hvordan reagerer jeg når jeg bliver træt, hvordan kan vi have overskud til at hjælpe hinanden selvom alle er trætte, kan samarbejdet mon stadig fungere selvom klokken er 3 midt i en blæsende og regnfuld skov. Og ikke mindst, kunne spejderne bruge løbet til at opdage hvilke spejderfærdigheder de synes de har behov for at arbejde videre med.

Patruljen på 4 klarede sig flot igennem nattens strabadser og vi glæder os til at høre om deres oplevelser på tirsdag, når vi ser dem igen.