IMG_1212

8 Trop- og juniorspejdere på weekendtur med spejderskibet Klitta. Første aften sejlede vi for motor ud til Helgenæs fyr, herefter satte vi sejl og sejlede hele vejen til Tunø. Lørdag morgen skulle vi skynde os ud af Tunø havn, for vi havde lagt til kaj på færgelejet….og færgen skulle ankomme kl. 10. Så vi sejlede nordpå, op langs kysten. Vi kom forbi sculptures by (from) the sea, men kunne ikke se så meget fra den afstand. I stedet gik der sport i at få de besøgende på land til at vinke til os. Herefter sejlede vi længere nordpå, forbi Studstrup og Skødshoved til vi kom til Vosnæs pynt og sejlede ind i Løgten bugt. Her kastede vi anker – og de der havde lyst til at bade fra skibet, kunne gøre det. 3 modige spejdere var nede i vandet.

Når man ligger for anker, er det vigtigt at holde øje med at man ikke driver. Så spejderne skulle 2 og 2 på 2-timers vagter fra kl. 22 til 6. På deres vagt skulle de skrive i logbogen, der skulle noteres gps-koordinater, vanddybde og de skulle checke at lyset på dækket stadig var tændt.

Skipperen sagde at vi søndag morgen skulle være klar på dæk kl. 8, så vi skulle tidligt op (6.30). Det er lidt svært, når man i forvejen har været vågen 2 timer i løbet af natten. Men for de 2 der havde anker-vagten fra kl. 4 til 6, var det ikke så slemt.

Søndag morgen var der meget vind, så vi skulle ud og have fart på skibet. Vi satte de 3 sejl og sejlede et par timer. Herefter blev vinden for hård til vores niveau, så vi tog sejlene ned og tændte for skibets motor. Så gik der ellers retur til træskibshavnen i Århus – alle trætte efter en skøn weekend.

I kan se billeder og et par film fra turen her

Tak for denne gang

Sune og Anne