DSC_0117Kære spejdere!

Jeg håber, at I har haft en god jul og er kommet godt ind i det nye år.

Hvert år afholder vi gruppemøde i Lystrup Gruppe. Det er her, at du har mulighed for at få indflydelse på, hvad der sker i vores spejdergruppe. Du kan se vores regnskab, læse formandens beretning og høre, hvad vi regner med at der skal ske i det nye år. Du kan stille spørgsmål til det hele og komme med dine inputs.

Vi mangler en kasserer!

Vores gode kasserer, Hans, er én af de 3 forældre, der stopper i grupperådet. Derfor mangler vi en ny kasserer!

Normalt er kassererposten noget, som kræver mange timers indsats. Det er det ikke i vores gruppe! Vi har de sidste par år udviklet en meget smart måde at håndtere vores regnskab på, så det er en overkommelig opgave at være kasserer. Det foregår på denne måde:

  1. Lederne køber materialer og laver et udgiftsbilag.
  2. Johannes overfører pengene, hvis lederne har lagt penge ud – hver enhed har dog et dankort, som bliver brugt i langt de fleste tilfælde
  3. Kassereren tjekker udgiftsbilagene for at sikre, at alt er som det skal være – det er alt, hvad kassereren skal!
  4. Susanne er så flink at hjælpe med at indtaste udgiftsbilagene i vores regnskabsprogram

Se, det er da ikke så slemt 🙂

Som kasserer skal du derfor kun bruge en tirsdag aften hver eller hver anden måned til at gå udgiftsbilagene igennem sammen med Johannes. 1 gang om året skal der laves tilskudsregnskab til kommunen. Det tager en aften at lave sammen med Johannes.

Uden en kasserer kan gruppen ikke fungere. Derfor er vi meget afhængige af, at der er en forældre, der vil træde til og være kasserer i gruppen. De forældre, der sidder i grupperådet i dag, varetager allerede opgaver, der er nødvendige for gruppens drift.

Derfor har vi brug for din hjælp til at sikre, at gruppens økonomi er sund og rask!

For mere information kontakt Søren eller Johannes.

Valg til grupperådet

Det er også til gruppemødet, at vi vælger forældre til grupperådet. Grupperådet er gruppens bestyrelse og består af 6-8 forældre, gruppelederen og en repræsentant fra hver enhed. Det er grupperådet, der lægger de overordnede økonomiske retningslinier for gruppe og hjælper lederne med at arrangere arrangementer som arbejdsdag, lodseddelsalg, julemærkesalg.

Grupperådet mødes 3-4 gange om året. Møderne varer som regel 2-3 timer.

I 2014 er der 3 forældre, der er stoppet i grupperådet. De er stoppet, da deres børn ikke længere er spejdere i gruppen. Derfor mangler vi forældre, der har tid og lyst til at tage en tørn i grupperådet. Kontakt Søren, formand, eller Johannes, gruppeleder, for mere information eller hvis du gerne vil stille op.

Vi håber, at der er 2-3 forældre, der har lyst til at hjælpe med at drive gruppen videre. Gruppen har en sund økonomi, masser af glade spejdere, gode og engagerede ledere – men uden hjælp fra jer forældre, kan vi ikke sikre gruppens fortsatte sunde udvikling!

For information om praktiske opgaver, som grupperådet løser, så ring til Frank (60 91 17 40).

For information om, hvad grupperådet er for en størrelse, så ring til Pernille (28 14 95 40).

Dagsorden

12.00 Vi mødes ved Spejderhuset – både spejdere og forældre – til kaffe og en bolle.

12.15 Gruppemødet starter

12.25 Spejdere og søskende går udfor og laver aktivitet (medbring tøj efter vejret!) De voksne bliver indenfor og fortsætter gruppemødet

13.15 Gruppemødet afsluttes med optrin fra spejderne.

13.30 Vi går alle sammen mod Elsted Kirke med vores faner forrest

14.00 Nytårsparade i Elsted Kirke – spejderne laver et optrin under gudstjenesten

15.00 Tak for i dag!

Kan du bage 20 boller – så send en mail til Johannes

 

Vi ses søndag den 18. januar!

Med venlig hilsen
Søren, formand for grupperådet, og Johannes, gruppeleder

 

Du kan hente indbydelsen her: Seddel nytårsparade 2015