Gruppefoto finland

Kære spejdere i troppen (og jeres forældre)
Tak til jer alle for et begivenhedsrigt 2014. For de fleste af jer, er det nok sommerlejren i Finland der huskes bedst – det var jo en fantastisk tur med store oplevelser, nye venskaber og nye indtryk. Som I måske allerede ved, har vi inviteret de finske spejdere fra Nordsjö Skogsriddare til at deltage sammen med os på Spejdernes lejr i 2017. De har allerede sagt ja. Vi glæder os til samarbejdet, selvom der stadig er 2½ år til. Hvis I har lyst til at se billeder fra turen endnu engang (eller andre billeder fra året), kan I finde dem her.

Men i 2014 har I også været med til at sende 294 børn i skole i Burma – I Lystrup samlede vi ca 4.700 kr. ind og det koster 16 kr. for et barns skolegang i et år = 294 børns skolegang i et år.

I har købt så mange armbånd fra Uganda at Gidds har kunnet købe mindst 200 myggenet – og dermed hjulpet hans lokalområde med at bekæmpe malaria.

Og nu er vi i fuld sving med at tilrettelægge 2015, der bliver mindst lige så begivenhedsrigt:

Vi fortsætter med at sælge armbånd til at støtte Ugande og vi fortsætter også med at samle ind til spejderhjælpen, hvor der i 2015 starter et nyt projekt op.

Sommerlejren går i 2015 til Trevæld spejdercenter (4.-11. juli). Det ligger i et fedt område og de har mange gode aktivitetsmuligheder: de har smedie, kano, kajak, mulighed for tømmerflådebygning, kulsøpionering, knivfremstilling og meget andet. I år tager hele Lystrup Gruppe afsted til samme sted i samme uge.

Lystrup Gruppe har 50 års jubilæum i 2015 – og det skal fejres. Gruppen blev oprettet 6. maj 1965. Derfor inviterer vi alle nuværende spejdere, forældre, bedsteforældre, tidligere spejdere, tidligere ledere, samarbejdspartnere m.m. til et stort jubilæums-arrangement lørdag d. 9. maj.

Årets første weekendtur bliver 30. januar til 1. februar, hvor vi tager til Sletten ved Ry. Der kommer invitation til jer i starten af januar.

I skal også sætte kryds i kalenderen 5. til 7. juni, hvor vi har booket spejderskibet Klitta. Klitta er et 13 meter langt træskib med sejl. Vi sejler ud fra Århus Havn fredag aften og kommer retur igen søndag sidst på eftermiddagen. Hvor vi sejler hen ved vi først senere, men måske til Tunø eller Samsø eller….. NB: vi har booket skibet den nævnte weekend, men får først endelig bekræftelse på bookingen midt i januar når de får lagt “vagtplan”.

I 2015 har I også mange muligheder for at komme på Roland 1 og Roland 2. Der ligger Roland 1 i de fleste uger af sommerferien. Så hvis I har mulighed for det, anbefaler vi helt klart at I tager afsted. Tag gerne en eller flere af de andre med som du kender. En uge på Roland er muligvis den fedeste oplevelser du får i 2015. I starten af 2015 laver vi en oversigt til jer, så I kan få et overblik over hvilke kurser der er hvornår. Og har I spørgsmål til hvad det der Roland-kursus egentlig er for noget, så fortvivl ej – vi giver jer mere info om det i starten af 2015 og så kan I stille alle de spørgsmål I vil.

Første lørdag i november er der Flagermuslygteløb – et 12 timers natløb fra kl. 18 til 6.00. Det er fedt fedt fedt – selvom man synes det lyder helt uoverskueligt at være i gang hele natten, så glemmer man det lidt, når man først er i fuld sving med aktiviteter og fede poster.

Datoer til kalenderen:

30.januar til 1. februar: Weekendtur på Sletten

9. maj: Jubilæumsfest

5.-7. juni: Sejltur med Spejderskibet Klitta

4.-11. juli: Sommerlejr på Trevæld med hele Lystrup Gruppe

7. nov. kl. 18 til 8. nov. kl. 6: Flagermuslygteløb ved Mosegaard Museum

 

Vi glæder os til at se jer i 2015 til mange nye eventyr

Glædelig jul og godt nytår.

Poul, Sune, Ida og Anne