sct_georg Sct. Georgs Gilderne er rigtig flinke – de har nemlig doneret penge til vores sommerlejr i Finland. En gang imellem udkommer deres blad – og denne gang er der et fint billede af os med i bladet, og et takkebrev fra os. I kan læse/se bladet her Sct.Georgs Gilderne er en forening der har rødder i spejderbevægelsen. Medlemmer består af tidligere spejdere, spejderforældre og tidligere ledere. Ét af deres formål er bl.a. at støtte spejderarbejdet. Det gør de både ved at hjælpe ved større arrangementer/lejre og ved at støtte økonomisk. Derudover er de en forening, der samles til foredrag, udflugter, hyggeligt samvær, kulturelle oplevelser m.m. I år har vi fx søgt økonomisk støtte til Finlandsturen – for udlandsture er ret dyre og for at undgå at alle spejderne skal ligge på knæ foran mor og far og tigge i flere måneder for at få penge til en dyr udlandstur, forsøger vi at samle penge ind til at reducere egenbetalingen. I år har vi bl.a. fået penge fra Sct. Georgs Gilderne og derfor er der et lille indlæg fra os i deres blad. Og hvorfor er der stå et billede af en mand, en hest og en drage i dette indlæg….det er fordi Sct. Georg var ham der slog en drag ihjel for at redde en hel landsby…..og en prinsesse. Og som tak tilbød kongen ham alt muligt, men George sagde at han ikke behøvede noget, han var bare glad for at hans evner kunne bruges til at hjælpe nogen…. Sådan en helt kan vi spejdere godt lide, så han hyldes hvert år den 23. april.