DSC_0013

Bæverne er nogen seje nogen! I lørdags gik de 10 km helt uden at brokke sig (næsten…). Sammen med bæverne fra Kaløvig Gruppe tog vi ud til Kalø slotsruin og gik en spændende og flot tur!

Først gik vi op til den hellige kilde ved Bregnet kilde. I gamle dage troede man, at hvis man tog en svømmetur i kilden, ville ens syn blive bedre. Jeg har nu stadig brug for mine briller… Efter en kort guffe-pause gik vi ud til ruinen for at se fangehullet, hvor kong Gustav Wasa havde siddet. Heldigvis skulle han ikke sidde i fangehullet hele tiden, ham kong Knækbrød, for han måtte godt gå rundt på slottet.

Da han senere flygtede, fik han hjælp af en flink hyrde og da Gustav Wasa efter en lang tur var tilbage i Sverige, sendte en han skat til hyrden. Men hyrden var bange for, at den danske konge ville tage både skatten og hans liv, hvis nogen opdagede, at han havde hjulpet Gustav med at flygte. Så i 500 år havde hyrden vandret rundt i skoven. Heldigvis var bæverne snu! De lavede sværd af avispapir, drønede hen til den store sten høj, hvor hyrden holdt til, bankede på stenen så højt, at hyrden kom frem. De fortalte hyrden, at kongen var død og at vi havde tilgivet hyrden. Som tak delte hyrden sin skat med os. Sejt!

Efter sådan en omgang banken og skatte-finderi, var det nu helt rart at traske tilbage til parkeringspladsen og sætte sig ind i en bil. Med hjem fik vi alle en god oplevelse og et vandreskjold (eller en badge til de bævere, der var med for 2. eller 3. gang) som bevis på, at vi havde gået 10 km.

Og til aller sidst er der en lille film af bæverne, der hamrer så hårdt på stenen, at hyrden kom frem. Han sagde, at han var helt bange for, at stenen ville flække 🙂

[videojs mp4=”https://lystrupgruppe.dk/wp-content/uploads/2014/05/Bæverne-tæver-sten.mov” width=”480″]