IMG_0991

Klan Viklaros har i denne weekend været på tur i Skovhytten. Weekendens mission: rygning af alt muligt spiseligt.

På rugbrødet til frokost, skulle der naturligvis være røget makrel. Så makrellerne blev renset og saltet og så skulle de ellers stå og trække. Ventetiden blev udnyttet til at afprøve spejdernes helt egen woop app, hvor man både kan lave skattejagter og bombeløb. Vi skulle på Sct. Georg skattejagt – ja, skattejagt er måske en overdrivelse, for der var slet ikke nogen skat, men derimod blev klanmedlemmer udsat for en quiz-skattejagt, hvor de skulle svare på en masse spørgsmål om Georg, der slog den farlige drage ihjel og efter sin død blev han en helgen. I kan læse lidt mere om ridder-georg her. Signalet ude i skoven var dog ikke så godt, så det skabte lidt frustration hos de ellers meget rolige klanmedlemmer.

Fiskene var klar til at komme i røgeovnen og der skulle de ligge i en lille halv time. Nam nam, de blev virkelig gode.

Efter frokost var det igen blevet tid til at drage ud på løb – denne gang dog uden drage… Vi skulle på o-løb i små hold. Men igen blev de ellers så rolige klanmedlemmer en smule frustrerede – for ham der havde lagt posterne ud, var ikke særlig god til at tegne cirkler på kortene, så det krævede lidt ekstra at finde et par af posterne.

Da frustrationen havde lagt sig, blev det igen tid til at tænde op i røgeovnen. Aftensmaden skulle naturligvis også ryges. Forrettet bestod af røgede muslinger og røgede rejer, dertil blev der serveret aioli – nam nam…. Aftenens hovedret bestod af røget svinemørbrad med årstidens grønt.

Det ender næsten altid med gastronomiske oplevelser, når man er afsted på tur med klan viklaros. Og det, kombineret med o-løb, kan åbenbart være en smule hårdt, man kan i hvert fald finde flere billedere i galleriet, hvor enten børn eller voksne liiige lukker øjnene lidt.

Tak for denne gang, klan viklaros. Vi ses vel til efteråret igen.

Anne