IMG_0172

Fredag eftermiddag. Vejret er godt. Klokken er 17. Så er det endelig tid – vi skal afsted på bæversommerlejr!

Temaet for årets bæversommerlejr var Robin Hood. På en weekend ville 10 bævere fra Lystrup sammen med 11 bævere fra Kaløvig Gruppe blive forvandlet til vaskeægte Robin Hood-folk! Til at hjælpe dem havde bæverne taget 7 ledere og 3 forældre med, så der var folk nok til at klare de praktiske ting, mens bæverne trænede.

Det hele startede med en køretur fra Lystrup og Egå til verdens bedste hytte, Bjørnebo ved Hørning. Det er det perfekte sted til at træne Robin Hood folk: der er skov, skrænter og masser af plads! Perfekt! Da vi alle var ankommet til hytten, spiste vi først vores madpakke og så skulle bæverne installeres i de to meget fine bæverhuler (spejderslang for sovesale). En sulten bæver uden en soveplads er nemlig ikke en glad bæver 🙂 Og glade bævere eeeeeelsker at klatre i træer. Så er det jo heldigt, at der står det perfekte klatretræ lige midt på græsplænen ved Bjørnebo! Haps!

Da solen gjorde klar til at gå ned og aftenen faldt på, var det tid til lejrbål. Det er sådan en hyggelig spejderting, hvor vi samles om bålet, synger sange, laver måske en sangleg eller to og går det rigtig vildt for sig, opfører lederne måske en sketch! (spejderslang for en joke opført som et lille teaterstykke).

Men det aller dejligste ved et lejrbål er nu… lejrbålet 🙂 Bare at sidde der, stille og roligt, og kigge ind i gløderne… Jaja, man kan da godt prøve, men der er nu sjældent stille ved et bæverlejrbål, men der er altid masser af sjov 🙂

Første dag på lejren!

Lørdag skulle vi til Pinds Mølle Put and Take. Der skulle vi hente vores aftensmad: frisk-fangede ørreder! Der var bare lige det, at de jo skulle fanges… Heldigvis er bævere supereksperter til at fange friske fisk. Især når fiskene er samlet i en glasfibertank og de kan fanges med et stor net 🙂

Imens alt det spændende med fiskene skete, var der også nogen, som bare kiggede på lidt vand eller på snegle…

Da fiskene var fanget, skulle de gøres klar til transport til lejren. Transporten foregik i en rygsæk, så det var bedste, at fiskene blev dasket i hovedet og renset, inden de skulle i tasken. Det var meget spændende at se Mikkel ordne fiskene. Spændende og lidt uhyggeligt… Tænk, at et fiskehjerte slår i mange minutter efter det er taget ud af fisken! Det var vildt!

Robin Hood-løb

Efter sådan en omgang gåning hen til Pinds Mølle, fange fisk, rense fisk, kigge på vandet, studere snegle og gå tilbage til lejren, bliver man nu helt sulten. Så efter en god frokost og en tiltrængt lege/slappe af pause, var bæverne klar til Robin Hood-løb!

Løbet var et stjerneløb med udgangspunkt i “Det Gyldne Vildsvin”. Der sad Gerda og sørgede for, at bæverne kom rundt til alle posterne et hold ad gangen.

Altså, det var ikke Gerda, der var “Det Gyldne Vildsvin”. “Det Gyldne Vildsvin” var en kro, hvor Gerda var kromutter. Bare så det er helt på plads 🙂

Gerda gav holdene et stykke træ med et nummer på. Nummeret svarede til den post, som holdet skulle ud på. Der var forskellige poster: bæverne skulle lære at skyde med bue og pil, prøve en special-udgave af tovtrækning, se hvor meget vand de kunne fragte på tid, gå på line (eller rettere slack-line) og finde skjulte mønter.

Friluftsbad

Men sådan en gang løb og masser af sol det kan godt gøre bævere helt matte i sokkerne. Heldigvis havde lederne løsningen på det: Friluftsbad! Konceptet var meget simpelt: en leder holder en skål med iskoldt vand, en bæver ad gangen stiller sig klar og lederen hælder så en tynd stråle iskoldt vand i hovedet på bæveren. Resultat: et styk nedkølet bæver 🙂 Mens man ventede på nedkøling, kunne man da også lige lave en flot regnbue.

Varmrøget ørred og fiskefrikadeller

Snart begyndte maverne at knurre igen. Det var tid til aftensmad! Menuen stod jo på selvfangede friske ørreder over bål (og enkelte af dem på panden…) og fiskefrikadeller. Gad vide hvad bævere foretrækker… Fiskefrikadeller! Så der var masser af fisk til lederne og de få bævere, som godt kunne lide ørred. Nærmere bestemt var der 6 kg fisk. Haps!

Efter aftensmaden var det super dejligt lejrbål med alt hvad det indebærer 🙂

Næsen hjemad

Søndag var det tid til at bryde op og vende hjemad. Men først skulle vi på tur hen til vandfaldet. Turen går igennem de flotte flotte skove, hvor der er bakker og skøn natur! Det er lige noget for bævere!

IMG_0164Efter turen var der kun tilbage at spise afskedsfrokost og tage et fællesbillede. Er vi ikke søde? 🙂

 

Tak for en dejlig sommerlejr!