IMG_0119

5 gæve tropspejdere drog lørdag d. 1. juni på vandring. De skulle vandre 50km på 24 timer – umiddelbart tænker man at det må da være en hård omgang – og det var det også. Men hvis I ser billederne fra turen er det lutter idyl med afslapning, leg på legepladsen, burgerspisning i det fri og overnatning i skønt bålhus.

Humøret og solen stod højt da vandreturen startede. Efter 3 timers vandring mødte jeg dem til første officielle pause…..de gæve spejdere må på det tidspunkt have startet et eksperiment, for flere af dem havde byttet sko. Måske var de i gang med at teste hvad en god vandresko er – og alle skal naturligvis være med i testen – så de byttede sko og byttede sko og byttede sko på turen. Vi regner naturligvis med at der kommer en rapport fra spejderne om hvilke sko der er bedst til vandreture.

Næste pause bød på tiltrængt aftensmad – til trods for store mængder snacks, var spejderne alligevel blevet sultne efter rigtig mad, så vi stegte nogle bøffer på trangiaen og burgerbollerne skulle naturligvis også være lune, så ved et lille bålsted med en rist blev der hurtigt tændt et lille bål.

Et par af spejderne var blevet så colatrængende at de gav alle deres lommepenge til lederen i håb om at hun ville køre forbi et supermarked på vej til overnatningspladsen. Desværre var supermarkedet lukket! Om spejderne har fået abstinenser når de nu skulle undvære cola så mange timer vides ikke.

Spejderne gik og gik og gik og gik – det føltes vist som om det ingen ende ville tage. Da de endelig nåede frem til overnatningspladsen var det blevet meget sent – lidt efter midnat. Og de var så trætte at de kun fortærrede halvdelen af den chokoladefondue deres flinke leder havde gjort klar til dem.  Og hvis forældrene nogle gange tænker at deres børn larmer for meget, så skal de bare sende dem på vandretur – for 10 minutter efter ankomst til sovepladsen havde de lagt sig i soveposerne og var MEGET stille.

Billederne nedenfor er fra pladsen hvor de holdt aftensmadspause med legeplads og burgere. Der er et billede af 5 søde spejdere der ligger og sover og så et billede af hvad lederen foretog sig imens hun ventede på at spejderne skulle dukke op ved overnatningsstedet – bål og hængekøje…..nogle gange er det faktisk meget afslappende at være leder :o)

Søndag morgen blev Anne afløst af Poul – han vandrede de sidste 17 km med spejderne. Og da alle havde gennemført fik de naturligvis et fint vandreskjold, som I kan beundre næste gang I ser dem i deres uniformer.

Spørgsmålet der står tilbage er så: hvornår skal de ud og gå henholdsvis 75 km og 100 km?