IMG_1627-1

I går blev FamilieSpejder skudt i gang i Lystrup Gruppe. Dagens aktivitet var kimslege. Kimsleg er udfordringer for sanserne. Med lukkede øjne skulle børnene bruge deres smagssans og gætte hvilken madvare de fik i munden.

De smagte på rugbrød, appelsin, banan og frikadeller. Den største udfordring var dog at holde hænderne for øjnene, så de ikke kun se hvad de fik i munden. Børnene skulle også prøve at bruge deres lugtesans og lugte til forskellige krydderier…..men når man er 3 år gammel, er det alt for spændende at se hvad der sker omkring én, så øjnene blev kun holdt lukket i få sekunder ad gangen.

På en gåtur i skoven ledte vi efter en bjørn, for vi kom forbi en lille hytte der hedder Bjørnehi – og så må der jo også være en bjørn. Men vi fandt den ikke. I stedet fandt vi grankogler og vi forsøgte at fælde træer ved at “save” i dem med en pind.

Der blev også fundet en enkelt frø som blev klappet. Frøen var brun, men børnene kom til at snakke om, om der også findes lyserøde frøer. Så dem gik de efterfølgende på jagt efter.

Dagen blev sluttet af med spisning af madpakker og hygge ved bålet.

Det var en dejlig dag ved Skovhytten med leg, blomsterkranse, bjørnesnak og samtaler om træer….om ét af træerne derude måske er et appelsintræ….vi er spændte på at se om der kommer appelsiner på det i løbet af sommeren.

Næste familiespejderdag er lørdag den 22. juni kl. 10 i Skovhytten.

 

BONUSINFO: Hvorfor hedder det kimsleg

Rudyard Kipling, der har skrevet Junglebogen, har også skrevet en bog om Kim. På et tidspunkt skal Kim genkende nogle ædelstene men det er han ikke så god til. Kim bliver efterfølgende trænet, også med andre genstande, således at han bliver bedre og bedre til at huske detaljer. Heraf kommer navnet KIMSLEG.