bævertur - 36Bævere en nogle seje nogen! Lørdag den 4. maj snørrede skoene ekstra godt og gik 10 km! Vupti! Men det var ikke bare en lille spadseretur: Bæverne skulle finde en flot sørøverskat, som var blevet stjålet fra Moesgård Museum!

Heldigvis er Bæverne nogle snu spejdere, så de fandt hurtigt et start-spor. Kl. 10.00 mødtes Bæverne fra Kaløvig Gruppe og Lystrup Gruppe på Højbjerg Torv for at følge op på et tip, som de havde fået fra en gammel dame, der boede på torvet. Hun havde set nogle skumle sørøvere luske rundt i skoven. Måske var det dem, der havde stjålet sørøverskatten fra udstillingen på Moesgård Museum?

Bæverne fik hurtigt færten af sørøverne og snart gik den vilde jagt! De havde et forspring, men det kunne vi sagtens indhente!

Vi gik op til skoven ved Højbjerg Torv og fandt snart en besked, som du lumske sørøvere havde lagt til deres fæle kumpaner. Her kan I se beskeden:

Da vi havde tydet beskeden, gik vi hurtigt videre. Sporet ledte os ind i Dyreparken og vi kunne lige nå at klappen bambi eller tre.

Efter dyreparken kom vi ned til vandet. Det var ved at være frokosttid og som man siger: “Uden vand og drikke, dur Bæverne ikke!”. Så det var tid til at få lidt i skrutten! Nam, det gjorde godt.

Efter en kort 1. frokost gik vi hurtigt videre. Men hov, hvad var det, der skvulpede i vandkanten!? En flaskepost! Ha, de sørøvere var ikke for kloge!

Lynhurtigt åbnede vi flasken og læste beskeden. Hmm, det så ud til, at vi skulle helt til Verdens Ende for at finde skatten… Men Verdens Ende, er det ikke der, hvor der er en is-kiosk, spurgte en af de kvikke bævere. Jo, det er da rigtigt! Lidt væk fra Moesgård Museum er der en plads med en iskiosk, som kaldes for Verdens Ende! Måske var det dér, de tossede sørøvere havde gemt skatten! Hurtigere end vinden fløj bæverne afsted! Efter lidt tid skulle der dog lige lidt mere brandstof på vognen, så vi tog os en 2. frokost.

Da 2. frokost var kastet indenbors og vi havde kravlet op ad en trappe med 110 trin (!), slugte vi et stykke kage og fortsatte mod Verdens Ende. Da vi endelig kom dertil, fandt vi det store træ, som var beskrevet i flaskeposten. Lynhurtigt gennemsøgte bæverne grundigt området og vupti! Der var skatten!

Nu gjaldt det bare om at komme op til Moesgård Museum og aflevere skatten inden de fæle sørøvere kom tilbage efter skatten! Bæverne løb så hurtigt fra Verdens Ende mod museet, at de var lige ved at falde over deres egne fødder! Men hvad var nu det!? EN FÆL SØRØVER! Åh nej!

HA! En sørøver er ingen sag for 20 bævere! Snart var sørøveren blevet uskadeliggjort og vi kunne aflevere skatten til museet i ro og mag.

Da skatten var blevet afleveret, var det tid til at tage hjem. Men først skulle de seje bævere have et vandreskjold på 10 km. Tænk, at de både havde gået 10 km, fundet en sørøverskat, fældet en sørøver og afleveret skatten tilbage til museet på én lørdag! Men så seje er bæverne fra Kaløvig Gruppe og Lystrup Gruppe!

Tak for en dejlig tur!

Bæverlederne