DSC01621

Klan Viklaros havdei i november inviteret Klan Kagemand og ledere i Lystrup Gruppe til weekendophold på Kastanjegården (Skovhytten).

Som altid på Kastanjegården, var der meget at se til. En gris var netop blevet slagtet (hos slagteren) og noget af kødes skulle laves til pølser. Malten var høstet og klar til ølbrygning. Komælken skulle laves til ost. Ænderne var blevet så store at de skulle spises og grøntsagerne var klar til syltning.

Det summede af travlhed på den lille gård hele lørdag. Der blev hakket, snittet og hældt på flasker. Hele eftermiddagen kunne høres økseslag fra brændeskuret, da der skulle meget brænde til at holde bålet i gang så mange timer.

Besøget på Kastanjegården faldt sammen med Mortens Aften, så udover alle de daglige sysler skulle der også gøres klar til den store festmiddag.

Ænderne var jo blevet store nok til at spise, så det passede perfekt til dagen. Den ene blev hængt i ståltråd over sagte ild, hvor den skulle hænge i 4-5 timer og vendes hver halve time. Den anden blev pakket ind og lagt i en jordovn hvor den skulle ligge i et par timer.

Begge ænder kom til at smage forrygende.

Øl og ost blev sat til lagring – og vi ser frem til at mødes igen i januar til en lille nytårskur hvor vi naturligvis skal smage den hjemmelavede ost og den hjemmebryggede øl.

Tak for besøget – vi håber I kommer igen en anden gang.

Frank, Theresa, Johan og Alma

[shashin type=”albumphotos” id=”128″ size=”small” crop=”y” columns=”3″ caption=”y” order=”date” position=”center”]