Hej alle!

Her er en kort hilsen fra Baltimore. Baltimore tænker du nok, hvor ligger det henne? Jo, USA, men det havde du nok gættet. Kig på kortet og du vil finde byen lidt nord for Washington og syd for New York.

Åh, nej var det ikke der, der var en stor orkan for et par dage siden? Jo, det var her!

Det var lige her “Frankenstorm’en” gik på land efter havde ødelagt store dele af Cuba. Heldigvis ligger Baltimore inde i en bugt, lidt lige som Vejle eller Hobro gør det. Det gør New York desværre ikke og derfor kan man se de store oversvømmelser, der rammer byen. De har ikke noget kloak system, ikke noget strøm og heller ikke noget internet!

Her i byen fik vi dog en masse regn. Jeg tror, vi var dem, der fik allermest regn i hele orkanen og vi havde lidt strømafbrydelser her i byen, men det var hurtigt overstået.  Som I kan se på billedet nedenunder så er der ikke kommet så meget vand. Det er den eneste oversvømmelse, der var. Den det er kun 30 cm dybt og er der nok kun fordi kloakken var stoppet.

Jeg kunne se  på hjemmesiden, at juniorerne havde lavet græskarhoveder og herovre i USA er det virkelig noget man går op i, halloween. De har store optog, hvor alle er klædt ud, så jeg har set Supermænd, Zombier og alt der i mellem.

Vi havde en græskarskære aften herovre, hvor vi lavede 10 græskar hoveder til vores trappe.  Nogle af dem er på billedet.

I ved jo nok, at herovre siger man “Trick og Treat” (Ballade eller slik). Dagen efter vi havde sat vores græskarhoveder ud, men så kom der nogle og lavede ballade. De stjal vores flotte græskarhoveder! Men det var jo også rene kunstværker, så de er sikkert blevet solgt til højst bydende.

I denne uge kommer programmet til at stå på Thanksgiving, så der skal laves kalkun og hele pivtøjet. Dagen efter er det USA`s største udsalgsdag. Rygtet siger, at det er dagen, hvor det er i orden at slå, bide og sparke for at få fat i de bedste tilbud! Dagen er kaldet “Black Friday”. Det er fordi, butikkerne går fra at have røde tal (underskud) til at have sorte tal (overskud).

Det var en kort lille fortælling herovre fra Landet, hvor alt er en smule større og man ikke spiser rugbrød.

Håber i har det godt og hygger jer!

Rasmus