Kære Lystrup spejdere.

Det er godt nok lang tid siden i har set mig, men jeg har bestemt ikke glemt jer.
Jeg går på Rønde Højskole for tiden, hvor jeg lære alt muligt spændende (ja det er det samme sted som Tommy arbejder 😉

Jeg har valgt at tage på højskole fordi man lære rigtig meget på skolen, og fordi man får rigtig mange venner. Vi laver alt muligt så som bål hvor vi rister skumfiduser, spiller rundbold, ser film, spiller guitar og al muligt andet sjov. Den primære grund til jeg har valgt højskolen, er dog for at fremme mine muligheder for at blive optaget på pædagogseminariet.

At gå på højskole er desværre ret dyrt i dag, så da jeg fik et tilbud fra korpskontoret smidt ind af døren blev jeg nød til at tage imod det. Mit tilbud går ud på at jeg får et tilskud fra spejder pr. uge, også skal jeg efter højskole opholdet 5 uger til Tunesien, hvor jeg har fået 12.000 kr., af spejderne til det.

Jeg skal med 2 drenge der hedder Benjamin og Jakob, til Tunesien og det bliver rigtig spændende. Vi skal rejse rundt og se en masse ting i Tunesien sammen med nogle tunesiske spejdere, vi skal også hjælpe nogle tunesiske leder med at planlægge en rigtig spændende aktivitet til spejdernes lejr også skal vi ellers lære tuneserne om den danske spejderkultur på spejder center rundt omkring i landet.
Tunesien er et rigtig spændende land at besøge for tiden, det er et land i rivende udvikling efter Jasmin revolutionen sidste år. Specielt spejder organisationen i Tunesien har det svært efter regimets fald, da de før faldet modtog økonomisk støtte, og nu ikke får nogen støtte. Vi håber på at kunne hjælpe dem og inspirerer dem til løsninger på alle deres problemer.

Hvad laver man på højskole?

En højskole er ligesom en almindelige skole, den store forskel er bare man bor på stedet.
Man bor 2 og 2, og jeg bor sammen med en fra Ålborg der hedder Therese.

Vi har almindelig uger fra mandag til fredag med undervisning i fag man selv vælger, men da jeg er på skolen gennem spejderne, er jeg tvunget til at have timen rejseprojekt, hvor vi planlægger rejsen. Vi skal i den forbindelse også have religion, kultur, konflikthåndtering og international politik, der er også plads til kreative fag såsom guitar for begyndere, keramik og billedværksted.

Men højskole er også meget andet end timer. Det er fællesskab, venner og oplevelser. Vi har bl.a. været i Norge på en skitur, nogen havde det bedre end andre med at stå på ski men alle havde en god og sjov oplevelse med den tur. Vi har også skøre spontane indfald som farverig fredag, talentshow, grill ved kaløvig strand og meget mere.

Det er altså hvad jeg går og laver for tiden, så til sidst er bare at sige at jeg glæder mig til at se jer alle på spejdernes lejr igen, også håber jeg på at være tilbage igen efter sommerferien.

Spejder hilsner Christina

Ps. Hvis nogen er mere nysgerrige har vi oprettet en blok hvor man kan følge med på Benjamin-Jakob-Christina.tumblr.com