Lørdag den 1. oktober tog Lystrup Gruppe i skoven. Vi mødtes kl. 10.00 ved parkeringspladsen i skoven. Solen skinnede og vi var klar til en dejlig dag.

Der var spejdere i alle aldre eftersom både bæverne, ulvene, juniorerne og troppen var med. Der var endda to fra klanen med som ledere.

Formiddagen gik med forskellige pioneringsaktiviteter. Bæverne og ulvene prøvede kræfter med a-bukke, som de bagefter brugte til at køre vildt og hurtigt a-bukke ræs. Juniorne og troppen kastede sig over et noget større projekt: en bro over bækken. Juniorne fik efter en kort introduktion bundet en stor 4-buk, som fungerede som brohoved. På den lagde en smal “vejbane”, så man kunne komme over åen tørskoet. Det eneste problem var, at området var meget sumpet, så anlægsarbejdet gjorde jorden meget blød og mudret. Man kunne godt komme tørskoet over åen, men det var svært at komme tørskoet hen til broen…

Troppen ville bygge en større bro. Den skulle kunne vippe. De gik i gang med arbejdet, men måtte sande, at arbejdet ikke helt skred frem i den hastighed, som de havde forventet. Efter flere timers arbejde havde de et stykke “vejbane” til deres bro, men resten af broen var stadig kun at finde på en tegning. Heldigvis havde juniorerne i mellemtiden forladt deres bro i sumpen, så det var oplagt, hvad der skulle gøres. Juniornes bro blev efter megen besvær befriet fra mudder og smat. Langsomt blev junior-broen flyttet til fast grund og troppen kunne gå i gang med et større renoveringsarbejde. 4-bukkens tur hen over mosen havde løsnet besnørringerne, så de skulle strammes op inden broen kunne laves om til en vippe-bro. Arbejdet bar frugt og efter et par timer stod broen færdig!

Imens troppen flyttede broer i sumpen, havde bæverne, ulvene og juniorerne kastet sig over en ny aktivitet: GPS-løb i skoven. Bæverne og ulvene lavede et hold og juniorerne blev delt i to hold. Hvert hold fik udleveret GPS’er og skulle lægge tre poster ud i skoven. Derefter fik de andre hold koordinaterne til posterne og så gik den vilde jagt. De gik til opgaven med højt humør og efter et par timers koordinat-løberi, havde alle tre hold fundet hinandens poster.

Efter en omgang brobyggeri og GPS-løb var det tid til aftensmad. Vi fik lækker tunesisk suppe. Selvom gryden var stor, blev den hurtigt tømt. Sådan en flok spejdere har en god appetit 🙂 Dagen sluttede kl. 20.00 efter et hyggeligt lejrbål.

Du kan se flere billeder fra dagen ved at kigge i vores billedarkiv.

Sidst skal der lyde en meget stor tak til Frank og Claus. De har brugt mange timer på at installere lys i Skovhytten og det er vi meget glade for! Det virker bare som det skal!

Vi vil også gerne sige meget stort tak til Bill. Han har igen været forbi med en plæneklipper i jumbostørrelse og gjort kål på græs og andet ballade, så vi kunne pionere og lave aktiviteter på græsplænen foran Skovhytten.

Tak for jeres store indsats!