Lystrup Gruppe

Troppen

Når du er spejder i Troppen, begynder du selv at få et ansvar, når det gælder planlægning og udførelse af aktiviteter. Du får større indflydelse på, hvad der skal ske til møderne og du er med til at planlægge møderne og turene.

Knob, reb og rafter er, som alle ved, en del af at være spejder. I Troppen bygger vi større ting som vipper, gynger, karruseller og tårne. Spiseborde og køkkenbord bygger vi ofte når vi er på lejr – ellers skal vi jo sidde på græsset hver gang vi laver mad og spiser.

I Troppen begynder vi at få styr på kort, kompas og gps. Vi løber (eller går) orienteringsløb, tager på geocaching og tager på 50-, 75- eller 100 km vandreture – eller vi laver skøre ting som at tage sofaer med når vi skal på løb, eller render rundt i Ikea og løser poster.

Vi elsker mad og bål. Derfor kombinerer vi ofte dette og laver mad over bål.

Patruljer

I Troppen arbejder vi i patruljer. Patruljer er mindre teams, hvor vi skal samarbejde om at løse forskellige opgaver. En opgave kan være svær for én og superlet for en anden og derfor er patruljen et super godt sted, hvor alle kan bidrage med det man er god til. Og vi kan lære en masse af hinanden i patruljen!

I patruljen afholder vi mindre møder, der oftest er planlagt af patruljelederen og patruljeassistenten, eventuelt i samarbejde med lederne. Patruljen bor sammen, når vi er på lejr og patruljen skal selv sørge for at lave mad med mere på turene.

I Troppen har vi også tropmøder, hvor det er lederne, der står for planlægningen. Her lærer vi spejderfærdigheder eller vi prøver skøre ting sammen, for vi mener at det er vigtigt, at man husker at grine sammen.

Sommerlejr

I én uge af sommerferien tager vi på sommerlejr. De seneste år har budt på centerlejr på Spejdernes Lejr 2017, centerlejr på Tydal i Tyskland og tur til Uganda i 2018 samt en tur til Thurøbund spejdercenter i 2019. Vi har et mål om at komme til udlandet på sommerlejr ca. hvert 4. år. I 2020 skal vi på sommerlejr med os selv, 2021 tager vi på lejr med de andre i vores distrikt, 2022 tager vi på Spejdernes Lejr og så forventer vi at tage udenlands i 2023.

Når vi er på sommerlejr er vi på hike, hvor hver enkelt patrulje får lov til at være på 24 timers tur uden ledere. Hiken består oftest af vandretur med rygsæk

I løbet af året tager vi på 2-3 weekendture som spejdere eller ledere planlægger. Derudover er der muligheder for at komme på weekendture, 12-timers natløb og meget mere rundt omkring i landet.

Når man er blevet spejder i Troppen, åbner der sig et væld af muligheder for at komme ud og møde spejdere fra andre grupper.  Man kan tage på lejr eller kursus i de større ferier. Og vi holder også nogle gange møder på tværs af grupperne i Aarhus-området.

I Troppen er der udfordringer for hjernecellerne, fysikken og evnen til at samarbejde. Nogle kalder det personlig udvikling – vi kalder det spejder 🙂

Vi har møde hver tirsdag i Spejderhuset kl. 18.00-20.00.

Hvis du gerne vil være med, så kontakt tropleder Line Marie.

Nyheder
Spejderne løs på ARoS

1. december 2020 · Tropspejder

I sidste uge slap vi 16 tropspejdere løs på ARoS med kæmpe succes! Læs og se hvad der kom ud af 2 timer en mørk tirsdag aften

Læs mere
Med troppen på tur

31. maj 2019 · Arrangementer · Junior · Nyt fra enhederne - forside · Tropspejder · Weekendtur

Hvert år inviterer troppen de ældste juniorspejdere på tur lige inden sommerferien og inden de rykker op. I år var..

Læs mere
Junior/trop fik slukket ildebranden

28. marts 2019 · Junior · Tropspejder · Weekendtur

I weekenden var junior- og tropspejderne på weekendtur med temaet “Lystrup brænder” og lavede kæmpebål, lærte at slukke brænde og..

Læs mere
Kom til julehygge for hele familien

13. november 2018 · Arrangementer · FamilieSpejd · Grupperåd · Junior · Nyt fra enhederne - forside · Rover · Senior · Tropspejder · Ulv

Lørdag d. 1 december kl. 9-12 holder vi julehygge for hele gruppen. Vi mødes ved indgangen til Skårupgård skov, over for..

Læs mere
Så starter vi igen!

14. august 2018 · Arrangementer · Bæver · Junior · Nyt fra enhederne - forside · Oprykningsmøde · Rover · Senior · Tropspejder · Ulv

Nu er sommerferien så småt ved vejens ende, men dette betyder naturligvis også at den nye spejdersæson endeligt starter op..

Læs mere
Referat fra informationsdag om Uganda

29. maj 2018 · Rover · Senior · Tropspejder · Uganda

Så har vi samlet de løse ender fra informationsdagen om vores tur til Uganda. Vi har samlet det hele lige..

Læs mere