Lystrup Gruppe

Bæver gammelt program

2015

Januar

Tirsdag den 12. januar

Vi skal lave nogen fine lygter og øve en rigtig sjov sang, begge dele er en del af kirke-mærkede som vi skal til at tage og så skal vi også bruge til nytårsparaden. Vi skal selvfølgelig også tumle lidt

Tirsdag den 19. januar

Vi arbejder videre på at tage kirke-mærkede, derfor skal vi i aften besøge Elsted-kirke. Der skal vi snakke om, hvorfor en kirke er en kirke, hvorfor kirkerummet ser ud som det gør og meget meget mere. Vi mødes og slutter ved spejder huset præcist som vi plejer.

Tirsdag den 26. januar

Vi afslutter kirke-mærkede, så vi skal prøve at lave vores egen tegeserie over en historie fra biblen. Til sidste laver vi en rigtig lille fernisering med billeredene, hvor forældre er velkommen til at komme og med. Galleriet åbner 17:40!

Februar

Tirsdag den 2. februar

Vi skal male tønderne til fastelavns gudstjenesten. Mon vi kan få dem lige så flotte som sidste år?!

Søndag den 7. februar

Så er det fastelavn igen! Hurra! Vi skal slå katten af tønderne – de samme tønder, som de super seje bævere har malet!

Det starter kl 14 i Elsted Kirke. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning og fastelavnsboller.

Tirsdag den 9. februar

Nu er det snart forår, derfor skal vi så karse og lave fugle-foder-huse.

Tirsdag den 16. februar

Vinterferie

Tirsdag den 23. februar

Vi skal have et forløbe om sanser. I aften har vi fokus på syns-snansen og vi skal lave en masse gakkede-aktiviteter, der udfordre os.

Lørdag den 27. februar

Vi sælger lodsedler! Vi starter kl 10.00 i Spejderhuset.

Kl. 12 spiser vi frokost og sælger de sidste lodsedler frem til kl 14.00.

Vi håber, at både spejdere og forældre vil give en hånd med. Overskuddet fra lodsedlerne er på ca. 14.000 kr, så det er en meget vigtig indtægt for gruppen. Det svarer til, at alle spejdere i gruppen skulle betale 140 kr mere i kontingent!

Marts

Tirsdag den 1. marts

Vi skal blive lige så seje vikinger som Berserker Børge! Og når vi har klaret opgaverne, får vi en sej badge som bevis!

kl 17.30 er der informationsmøde om Aroslejren, hvor forældre er velkomne.

Tirsdag den 8. marts

Vi skal sælge lodsedler! Når vi er færdige, er der aftensmad til bævere og forældre, der hjælper med at sælge.

Vi er derfor færdige ca. kl 18.30 med at spise 🙂

Tirsdag den 15. marts

Vi skal til DM i æggetrildning, og så skal vi se om vi kan finde det som påskeharen har gemt til os.

Tirsdag den 22. marts

Påskeferie

Tirsdag den 29. marts

Hvor gode er bævere til at høre? Kan vi høre et pip, et kvæk eller et brøl? Og kan vi være musse stille og lytte os frem til hvor skatten er gemt?

April

Tirsdag den 5. april

Vi skal høre om førlighed. Vidste I, at vi har en verdensmester i svømning, som ikke har nogen ben? Hun hedder Karen og er mega sej! Hende skal vi høre om og så skal vi på sanse-løb. Vi skal også l lege med kompasretningerne og se om vi kan binde nogen knuder!

Tirsdag den 12. april

Vi går ned i æbleplantagen og lave en masse tosserier. Vi skal bl.a. lege med fisk, gå på line og smage på nogle mærkelige ting.

Tirsdag den 19. april

Vi skal en tur til Ellebækken. Der svinger vi i tov og sejler med både.

Tirsdag den 26. april

Hvordan mon brændenælder smager? Det tester vi 🙂

Maj

Tirsdag den 3. maj

Vi går til Ellebækken – med stop hos Gerda, hvor bollerne er varmede. Ved bækken svinger vi jer i tovet over bækken – og I sender jeres små ”grenskibe ” af sted og ser, hvor langt de kan sejle.

Tirsdag den 10. maj

OBS! På grund af det gode vejr, tager vi i Sønderskov i dag! Kartoflerne venter til næste gang 🙂

Denne gang går vi til Lystrupskoven – vi ser alle forårstegnene – vi snakker om dyrenes fjender og dyrenes venner – finder små dyr og kikker på dem i forstørrelsesglas – slipper dem ud igen og rister skumfiduser!

Tirsdag den 17. maj

Alting gror ude i naturen – i dag plante I hver en kartoffel i en spand – tager den med hjem – ser hvad der sker – planter den ud i haven, når der er en fin grøn top – og så kan i efter sommer ferien spise Jeres egne fine nye kartofler!

Lørdag den 21. maj

Så skal vi tage vores 10 kms mærke! Vi tager på en vandretur sammen med bæverne fra Kaløvig. Se mere om det lige her: Tilmelding til 10 km tur

Tirsdag den 24. maj

Denne gang er lidt VILD. Vi skal nemlig hjælpe Lucky Luke, der er sat i fængsel af den onde sherif. Derfor må I klæde jer ud – skyde med (vand) pistoler – hejses ud af vinduet – lave sværd!

Tirsdag den 31. maj

Bæverne har en dejlig fantasi – den får I brug for denne gang. Hver gruppe finder på en historie sammen ned en leder – så viser vi hver historie for forældrene når de kommer – denne gang kl 17.30. Selvfølgelig fejrer vi Jeres opførelser med cider og saltstænger til sidst!

Juni

Tirsdag den 7. juni

Sommerlejr og sommer ferien nærmer sig – så derfor maler hver bæver en stofpose til bestik. Vi øver os i at tænde bål – hver gruppe laver sit bål. Vi øver også at slå telt op!

Tirsdag den 14. juni

Hvad skal man have med på sommerlejr? Vi øver os i at pakke tasken – så I selv ved, hvad der er i Jeres taske. Vi øver også at pakke en pakke med sløjfe og det hele – lærer noget om hvad et kompas er – alt sammen noget der hører til mærket : Klar dig selv.

Tirsdag den 21. juni

Afslutningen – lederne tænker på noget – I må også gerne tænke – hvad skal vi lege? Måske finder vi på noget med flødeboller! Og til sidst ønsker vi hinanden en rigtig dejlig sommer!