10341998_10152488493534094_382862883552718078_n

Først og fremmest tak til alle jer, der har givet penge, så Gidds kan købe sin jord tilbage. Han blev meget glad og rørt over den fine indsamling. Vi kom op på 6.000 kr. Flot!

Nu går vi så igang igen 🙂 Vi har snakket meget med Gidds om, hvordan vi kan hjælpe ham og folkene i hans landsby til at få en bedre hverdag. Gidds gør allerede nu et kæmpe stort arbejde i Mercy Scouts med at skaffe myggenet, briller, skolebøger og meget meget mere. Du kan læse mere om det på Mercy Scouts helt nye fine hjemmeside: www.mercy-scouts.org. Der kommer løbende mere information om hans arbejde på siden.

Men når Gidds igen drager mod Uganda, er vores store ønske, at vi kan give ham noget udstyr med hjem, som kan sætte gang i masse gode projekter. Vi håber, at du har lyst til at støtte det!

Vi håber, at han kan tage følgende med hjem:

1 Biolite Basecamp: Gidds har fortalt os, hvordan familierne i hans landsby laver mad til daglig: det foregår over bål. Med en månedsløn på ca 1400 kr., er udgiften til bål eller kul en stor udgift for en familie. En sæk kul koster ca 150 kr. og holder 1 måned. Vi vil derfor gerne se, hvor meget en familie kan spare ved at få en Biolite Basecamp. Udover at den bruger mindre kul og forurener meget mindre (90% mindre faktisk!), så kan den også lave strøm! Du kan læse mere om den her.

1 transportabel solcelle og 10 små lamper med solceller: I Uganda køber man strøm på et klippekort – og den er dyr! Faktisk lige så dyr, som den er i Danmark. Derudover er strømmen ustabil og kan nogen gange være væk i flere dage. Så når solen går ned kl. 18, bliver der så mørkt, at det er umuligt at læse lektier, hvis man ikke har lys. Men når strømmen går, kan man ikke læse lektier til næste dag.

Farveblyanter og skolehæfter: I Uganda er det næsten umuligt at skaffe selv simple ting til skolen. Gidds har allerede bygget tre klasselokaler til de lokale børn, men mangler stadig selv de mest almindelig ting: blyanter, farveblyanter, skolehæfter osv. Det synes vi er synd for børnene! Derfor vil vi gerne give ham en masse blyanter, farve og andet godt med hjem, så børnene kan få den bedst mulige uddannelse.

 

Sådan kan du støtte Gidds og Mercy Scouts

Vi håber, at du vil hjælpe os med at sende disse ting med Gidds til Uganda 🙂 Du kan støtte give din støtte her.

Du kan også bidrage med en “skattefri gave” ved at man indbetale direkte til KFUM-Spejderne. Det kan gøres ved at sende penge med mobile pay på 24213153 eller til Danske Bank på konto 3001 – 4330164069. Ved indbetalingen skal du huske at skrive at gaven skal gå til “Lystrup Gruppe” og du skal huske at opgive dit cpr.nr. Reglerne for fradrag er simple: du får fradrag for alle bidrag op til 15.000 kr. Indberetningen til Skat sker automatisk, da KFUM-Spejderne indberetter gaverne direkte til Skat, hvis du husker at oplyse dit cpr.nr. ved indbetaling.

 

Og du kan stadig købe de fine armbånd lige her, hvis du vil.

Hvis du vil høre mere om Mercy Scouts og Gidds, så hop ind på www.mercy-scouts.org.