IMG_0042Kan du se, hvad der mangler her? Det er noget stort og det har stået der i 10-15 år… Men hvad kan det være? Og hvad har det med arbejdsdag i Skovhytten at gøre?!

Svaret er: en raftegård. Indtil i lørdags stod der en stor raftegård lige der. Den var 5-6 meter høj og der stod rigtig mange rafter på hver side af den. Og nu er den væk! Den var nemlig blevet rådden og ustabil, så grupperådet tog en hurtig beslutning: den skal ned nu! Som sagt, så gjort.

Et par ledere og forældre tog fat i save og skruemaskiner og på et par timer var raftegården blevet til pindebrænde. De gode sunde rafter blev båret ned for enden af græsplænen, hvor den nye raftegård skal bygges og de gamle rafter blev lagt i en bunke, så de kan blive til muld og guf for træerne i skoven.

Bålplads, shelter, brændestabel og hovedrengøring

Raftegården var langt fra det eneste, som de travle forældre og ledere fik ordnet. Bålpladsen er så god som ny med 15 flotte træstubbe, som man kan sidde på. Shelterens gulv er blevet lappet og den store træstub foran fjernet. Brændestablen i brændeskuret er blevet bygget op igen og der er blevet muget ud i brændeskuret. Og så er hele Skovhytten blevet gjort ren fra top til tå!

Alt i alt var det en hyggelig dag med dejligt vejr og godt humør. Vi var i alt 30 spejdere, forældre og ledere og vi hyggede os alle sammen! Så får du lyst næste år til at være med, så kan vi varmt anbefale det 🙂

Grønthøsteren blev høstet!

I flere år har vi haft en grønthøster liggende bagerst på græsplænen. Den har ikke været i brug længe, da man skal bruge en ældre traktor med kraftudtræk til den. Men sådan en grønthøster er ikke lige sådan at slippe af med! Den er stor og tung…

Men den var dog ikke større end at Søren kunne skære den op i 43 mindre dele, som vi kunne køre på genbrugsstationen. Så nu ligger der ikke længere en stor rusten bunke metal til gene for dyr og spejdere på vores fine græsplæne 🙂

Tak til de fremmødte forældre, grupperødder og ledere!