2039383_fc4c1a11Det var en kold januar eftermiddag 2012. Posten dumpede ind af brevsprækken og der var et brev fra Vandværket: “Vi skriver, fordi jeres forbrug af vand på adressen Elevvej 995A er steget med 750 % i forhold til sidste års samme tid.” Det var ellers noget af en stigning. Hvordan sytten var der sket?!

Grupperådet blev informeret og Frank sat på sagen. Han undersøgte forholdene ude ved Skovhytten, men der var ikke noget, der kunne forklare det pludselige forbrug af 30 kubikmeter vand. På et normalt år kunne spejderne bruge godt og vel 4 kubikmeter vand. så 30 kubikmeter på 3 måneder var helt vildt. Vandhanerne stod ikke helt åbne, der var lukket i brønden, der var ikke noget vandrør der var sprunget og dyrene i skoven have ikke pludselig lavet Skovhytten om til et svømmebasin. Men hvor var vandet så?

Den røde haveslange

Alle lederne blev spurgt, om de havde set noget mistænkeligt. Det eneste de havde set, var en stump rød haveslange i vandbrønden. De troede dog, at det var noget, som de hytteansvarlige havde lagt derned og som blev brugt for at tømme vandrørerne ved vinterlukning. Men de hytteansvarlige kendte ikke noget til den røde haveslange.

Og det blev endnu mere sært. Lederne havde lagt mærke til, at der i løbet af vinteren ikke havde været hængelås på bommen ved parkeringspladsen. Men det er jo kommunens bom, så de havde nok en god grund til at have fjernet hængelåsen. Kommunen blev kontaktet, men de kendte ikke noget til nogen hængelås, der ikke skulle være på sin plads. Sært…

Vi tænkte og tænkte på, hvad søren der kunne være sket. Og mens vi gjorde det, forsvandt der i løbet af en måned eller to, 30 kubikmeter vand mere! Det var streng! Og vi havde stadig ingen idé om, hvordan det skete!

Hvor kom hængelåsen fra?

Vi begyndte at blive lidt bekymrede, for hvad kunne vi gøre? Vi kunne jo ikke sætte en hængelås på bommen igen og vi kunne jo heller ikke lukke mere for vandet end ved hovedafbryderen.

Men pludselig stoppede forbruget! Sjovt nok stoppede det samtidig med at hængelåsen kom tilbage på bommen… Meget mystik sammenfald!

Hvad gør vi nu?

Siden maj 2012 har vandforbruget været normalt ved Skovhytten og der har været hængelås på bommen. Men vi har ikke tænkt os at lade vores vandforbrug beskytte af en enkelt hængelås, som måske kan forsvinde igen. Derfor har vi undersøgt muligheden for at sætte hængelås på vores egen brønd, så man kun kan åbne for vandet i Skovhytten, hvis man har en nøgle.

Så kan vi igen sove trygt uden frygt for at vandet går i Skovhytten.