KFUM-Spejderne i Lystrup har af Klan ViKlarOs modtaget en stor kunst donation. Klan ViKlarOs har igennem en 19-år periode samlet midler, der nu har gjort det muligt at købe to fantastiske COBRA-inspirerede malerier.  Malerierne som er fra den tidlige COBRA periode ses nedenfor.

Det venstre maleri skildrer mytiske og barnlige figurer der leger i og omkring skovhytten. Skovhytten skimtes i midten af billedet ved siden af træet. Enkelte af figurerne danner en tydelige reference til den virkelige verden og spejderarbejdet i Lystrup gruppe.

Det højre maleri står i tydelig kontrast til det venstre. Farvetoningen er tydligt mørkere og  alle figurer ler på en særdeles mistænksom måde. En fortolkning af dette billede kunne være at mennesket befinder sig i en verden af mistro og skjulte dagsordner.  I kontrast til denne mistro er håbet, som er illustreret med bladet der vokser ud af billedet.

Fernisering blev holdt af trofaste klanmedlemmer i weekenden 20-22. april og malerierne er nu permanent udstillet i skovhytten.

Klan ViKlarOs’s kunstfond