Den 13.-15. maj var vi på forweekend til Spejdernes Lejr. Det var et hyl af en tur! De barske bævere og de utrolige ulve sov i telt i frostgrader. Juniorerne og tropspejderne overlevede hele to nætter i frostgrader! Det er nogle seje spejdere, vi har i Lystrup Gruppe!

Men hvem planlægger egentlig sådan en weekend? Og hvor lang tid bruger de på det?

Idéen til weekenden opstod på et kvartersmøde for Aarhus Nord. Det er det kvarter, som vi skal bo i på Spejdernes Lejr. Da det kom til den endelige planlægning af forweekenden, meldte to ledere fra Lystrup Gruppe, Anne og Johannes, sig til at hjælpe til. Sammen med Marianne (Pigespejderne i Vejlby), Thomas (DDS Marselis), Jan (KFUM-Spejderne i Kaløvig) og Signe (projektansat af spejderne i Aarhus) gik vi igang med at planlægge weekenden.

Byløb i Aarhus midtby

Om lørdagen skulle der være et stort arrangement inde i Aarhus. Alle spejderne på forweekenden skulle på byløb. Men vi inviterede også de spejdere i Aarhus, som ikke var med på forweekenden, til at være med. Så der var lagt op til, at vi blev mange spejdere på byløb!

På selve forweekenden på Moselund Spejdercenter i Hinnerup deltog ca. 60 spejdere og 20 ledere. Til byløbet var der yderligere 60-70 spejdere og 15-20 ledere, så i alt var der ca. 150 spejdere i Aarhus midtby om lørdagen.

Mad, lejrbål og indkøb

Der er en del ting, der skal være styr på, når 80 spejdere skal være samlet på samme sted i en weekend. Der skal laves madplan, planlægge lejrbål, handles ind og meget meget mere! Og det er ikke småting, der ryger i maven på 3 dage! F.eks. spiser 80 spejdere gerne 40 kg rugbrød og når 150 spejdere er samlet ryger der 10 kg æbler på 3 timer! Der blev derfor holdt møder, skaffet materialer og handlet ind til den store guldmedalje.

325 timer

Da weekenden var ovre, lavede vi en oversigt over, hvor mange timer vi i Lystrup Gruppe bruge på forweekenden. Samlet set har vi brugt over 325 timer! Det svarer til to måneders fuldstidsarbejde!

Dertil kommer alle de timer, som ledere fra de andre grupper brugte på at planlægge og gøre klar til byløbet om lørdagen.

 

Der er mange ting, vi skal holde styr på, når vi skal afsted. Vi ved, at der er ting, vi glemmer og ting, som kunne være blevet fortalt tydeligere. Men vi håber, at I kan se, at det tager mange timer at få det hele til at gå op og vi har jo også et job ved siden af, der skal passes. Så der er ting, vi glemmer og ting, som kunne gøre på en smartere måde, men det er ikke altid, at vi kan nå det.

Så næste gang du opdager noget, som vi har glemt at skrive på en pakkeliste eller på en indbydelse, så sig det til os. For vi vil gerne gøre det så godt vi kan, men vi har som alle andre kun 24 timer i et døgn 🙂

  Møder op til Hjemme Pakning materialer På lejren  
Anne 6 2 5,5 30 43,5
Johannes 16 5 5,5 46 72,5
Karen     2 32 34
Mette       32 32
Olúf       29 29
Anders       46 46
Victor       12 12
Gerda       36 36
Michael       28 28
           
I alt         333