Det ved tropspejderne! De har helt selv ordnet en lille flok kyllinger og lavet dem om til lækker mad. Det blev til tartelletter med høns i asparges, kylling på spid, og lækre kyllingepølser.

Skal vi sove i bivuak?!

Det hele startede fredag kl. 17.00. Tropspejderene skulle lave deres egen bivuak. Den blev såååå fin, selvom den mindede mere om et cirkustelt end en bivuak. Men der var masser af plads og hygge i cirkus-bivuakken!

Efter en omgang madpakke-gnaskning og lidt lejrbål, gik vi alle til køjs, så vi kunne være friske næste morgen til vild forhindringsbane og det stooooore kyllinge-bord!

 

Tre gange bang med klokken

Lørdag formiddag havde Klan Kagemand arrangereret en fin aktivitet: troppen skulle lave

en vild forhindringsbane og dyste om, hvem der kunne komme igennem den hurtigst. Hvert hold fik en ekstra makker, som var en rød balje med vand. Spildte holdet vand, gav det minus-point.

Det første hold, som bestod af de ældste tropspejdere (Tobias, Magnus og Andreas) sprang igennem banen. De klarede den på kun 3.26.7. Flot!

Næste hold bested af Martin, Magnus og Emil. De tog banen på 4.43.5.

Også en meget flot tid!

Så kom klanen på banen… Uha, de var snappe! De tog banen på den fornemme tid: 1.45.8! Sådan!

Derefter dystede spejderne om, hvem der alene kunne klare banen hurtigst. Nikolaj Munch klarede banen på imponerende 24 sekunder!

Æg på sten

Uden mad og drikke dur heltene ikke! Så efter forhindringsbanerne skulle der noget frokost til. Det var jo en primitur, så der blev lavet spejlæg på varme sten. Uh, de smager godt!

En kasse med kyllinger


Lørdag eftermiddag kom Anne med en kasse med kyllinger. Kyllinger var meget søde og tropspejderne var lid spændte på, hvad der nu skulle ske. Programmet var enkelt: Kyllingerne skulle laves om til pølser, høns i asparges og kylling på spid.

Som sagt, så gjort. Kyllinger blev på bønhørrigvis skilt af med deres hoveder. Derefter blev kyllinger skoldet og pillet efter alle kunstens regler.

Da fjernene havde lagt sig, gik spejderne igang med at rense kyllingerne. De gik til opgaven med krum hals! Der blev studeret kyllingetarme, endnu ikke modne æg, kråser, hjerter og meget meget mere! Det var meget interessant, syntes spejderne!

Efter nærstudiet blev kyllinger ordnet og gjort klar til tilberedning. Vi kan godt sige, at det blev lækkert og alle 6 kyllinger blev sat til livs! Haps-nam!

Her er hvad spejderne fortærede:

40 tartelletter med fyld af 2 kyllinger og 4 dåser asparges plus 2 bundter persille til pynt

2,5 meter pølser (chili, karry og parika og “grønne” pølser med diverse krydderurter)

2 kyllinger på spid

Dertil masser af salat (den er god nok! De spiser faktisk salat!:-)) og lækkert friskbagt brød på sten! Sådan! Det var nogle meget mætte og glade spejdere, der trillede i seng senere på aftenen 🙂

Sommertid! Men hvorfor!?

Søndag morgen har guld i mund, men den søndag morgen var der lidt mindre guld i mund… En times mindre søvn kunne godt mærkes. Til gengæld kunne vi nyde den flotteste solopgang! Så alt i alt var den times mindre søvn det hele værd!

Formiddagen gik med en flot gåtur i skoven, gudstjeneste i Lisbjerg kirke og nedbrydning af lejrpladsen. Kl. 13.30 var alt færdigt, klappet og klar (næsten…) og en hel flok trætte spejdere og ledere tog glade hjem efter en dejlig weekend i skoven.

Vi glæder os allerede til næste tur!

Her er flere billeder fra turen

[shashin type=”album” id=”106″ size=”small” crop=”y” columns=”3″ caption=”y” order=”date” position=”center”]