Torsdag stod der Den Store Sørøverdyst i programmet. De to patruljer skulle dyst i forskellige discipliner om, hvem der var de sejeste og ledeste sørøvere.

Men inden dysten kunne gå i gang, skulle vi have gjort klar til festmiddagen om aftenen. Menuen stod på grubesteg og saltdejskartofler. Det er noget, sørøvere kan lide! Grubesteg laver man ved at grave et 50 cm dybt hul i jorden, fore det med store sten, tænde et bål i hullet og lade det brænde i 2-3 timer. Så bliver stenene godt varme!

Stegen krydrer man med salt og peber og måske noget karry. Det bliver bedst med en steg af svinekød og gerne ikke en for mager en af slagsen. Derefter pakker man stegen ind i kålblade og til sidst i en 4-5 lag sølvpapir. Den indpakkede steg puttes i hullet, nogle af de varme sten placeres ovenpå stegen og det hele dækkes til med jord. Efter 2-3 timer graver man forsigtigt stegen op igen og så har man det lækreste og møreste kød, som man kan forestille sig!

Saltdejskartoflerne er meget enkelt kartofler pakket ind i et godt lag saltdej og bagt i gløder. Dertil serveres hvidløgs- og persillesmør. Det kan en sørøver lide!

Men tilbage til dysten så skulle sørøvernes færdigheder jo testes. De blev sendt på en stafet i vandet, kæmpede med sværd og meget mere. Det var en fornem dyst! Og efter sådan en dyst kan 15 sørøver sagtens spise 4 kg ribbenssteg, 4 kg kartofler og en masse salat! De er sultne, sådan nogle sørøvere!

En sjælden psykose

Der skete noget sært på Endelave torsdag sidst på eftermiddagen. Det er et meget, meget sjældent syn, som vi overvejer at tilskrive ø-kuller. Der skete det, at fire muntre sørøver-drenge gik sammen op mod toiletterne. Og når vi siger toiletter, så mener vi fine spande med et toiletbræt. Altså på ingen måde noget som helst der minder om træk-og-slip.

De fire muntre sørøvere gik ind på de fine toiletter. De holdt sig for næsen, for de skulle inspicere indholdet af en spand. Der var nogen, som havde lavet en fin kage i spanden, som de fire sørøvere ville beundre. Sært, men sandt! Og ud fra toilettet kom der fire grinende og smilende sørøvere, som havde set et i sandhed fascinerende syn. Det er meget sjældent, man oplever noget sådant og vi tilskriver det en akut lorte-psykose. Der forefindes desværre ikke noget fotografisk bevismateriale, men kun på et øjenvidne. Vidnet er dog en utrolig troværdig troplederinde.

Fe-vingestøv og sabeltiger-snot

Torsdag nat skulle sørøverne hjælpe en heks, som desperat manglede noget sabeltiger-snot til sin eliksir. Hun skulle lave en eliksir, så hun kunne blive ung for evigt! Sørøverne var hurtigt klar til at hjælpe hende på trods af, at de lige var faldet i søvn for blot at blive vækket igen.

Nu tænker I sikkert: Hvordan få man fat i noget sabeltiger-snot? Faktisk er det nemmere, end man tror: Man får noget fe-vingestøv af heksen, som man kan bytte til sabeltiger-snot hos den lokale fæle sørøver-handelsmand. Man skal bare undgå at blive fanget af de lumske sørøver-tyve, som løber rundt og stjæler alt det fe-vingestøv eller sabeltiger-snot, de kan finde.

Men vores sørøvere er nogle seje nogen! De fik hurtigt smuglet fe-vingestøv nok til, at de kunne få fat i så meget sabeltiger-snot, at heksen kunne få brygget sin eliksir.

En lille note om heksen er, at hun var så meget en heks, så der kravlede snegle og edderkopper på hende. Så ved man, at man har at gøre med en heks!