Vi vågnede op til en dejlig morgen. Det regnede ikke og det var dejligt lunt. Et skønt spejdervejr! Lidt blæst, dejlig lunt og lidt sol. Så bliver det ikke bedre!

Dagen gik med først at bygge vores lejrplads op. De er formet som skibe, så der skulle lave en indhegning, som havde form som et skib. Hver patrulje har deres eget skib og på begge skibe skulle der være en bålplads, en fedtfælde og et brændeskjul. På grund af raftesituationen valgte vi, at skibene kunne deles om et køkkenbord. Spisebordet lånte vi fra hytten. Efter frokost gav vi os i kast med at lave diverse sørøver-udstyr. Det blev til flotte bandaner og seje sværd.

Pointsystem

Vi lavede også dukater af tin. Dukaterne er en del af vores pointsystem. Patruljerne får point for fire forskellige ting hver dag: Inspektion om morgenen, aktiviteten om formiddagen, aktiviteten om eftermiddagen og inspektion om aftenen. De bliver bedømt på, om de melder klar til tiden, hvor godt de samarbejder og hvor godt det de laver er. Hver gang får de fra 0-10 point. Pointene bliver talt sammen og den patrulje, som har flest point, når lejren slutter, vinder en flot præmie. Det bliver spændende at se, hvilken patrulje det bliver!

Når patruljerne får point, for de også dukater. De får det samme antal dukater, som de får point. Dukaterne kan de så bruge i vores lille butik “Den Hårde Beskøjt”. Butikken har forskellige varer: Slik, serpentiner, fyrfadslys, arbejdskraft (for eksempel en opvask, løgsnitning, fodmassage), popcorn til bålet og meget meget mere.

Hvis de ikke bruger deres dukater i butikken, så bliver kisten tømt. Er kisten tømt, så kan de ikke få flere dukater. Derfor må de jo bruge dukaterne for at kunne få dukaterne. Den pointe fangede sørøverne hurtigt. Allerede inden vi fik støbt dukater, havde de brugt 5 dukater på at købe en opvask! De sidste på dukater spenderede de på lidt godt til ganen.