Så blev det mandag! Og hvilken mandag! Vejret var strålende. Solen skinnede og det var fantastisk. Efter den våde lørdag troede vi aldrig, at vi skulle blive helt tørre igen. Men det blev vi!

Formiddagen fortsatte vi produktionen af sværd, tin-amuletter, sørøverflag og meget andet sørøverudstyr. Det blev til nogle drabelige sværd og flotte flag.

Sørøverne fik trænet deres færdigheder i sværdkamp. De er blevet nogle drabelige sørøvere, kan vi godt afsløre!

Vi prøvede også kræfter med at bage boller i en papkasse, som var foret med sølvpapir. Det blev en begrænset succes: bollerne blev mere som tørret dej end egentlige bagte boller. Men det var sjovt at prøve var vi alle enige om.

Om eftermiddagen skulle vi på gårdbesøg. Naboerne til lejren har en fin økologisk gård med forskellige dyr. Så udover at få nogle helt friske grøntsager, som lige er taget op ad jorden, så fik vi også en fin rundtur. Sørøverne kunne se med egne øjne, hvordan deres yndlingsspise bliver til: kød!

Der var mange forskellige dyr. Det første var merino-får. De har en meget speciel og lækker uld. Den kradser slet ikke! Fårene var meget sky, men da der kom mad i deres trug, kom de hen så sørøverne kunne klappe dem.

Efter fårene spurgte vores rundviser, om vi ville se store eller små dyr. “Store!” svarede sørøverne hurtigt. “Ok”, sagde han, “skal de være farlige eller søde?”. “Farlige!”, sagde de frygtløse sørøvere. Og så kom der en meget sød sort labrador løbende. Sørøverne blev først lidt forundret, men forstod snart, at en hund jo lever af andre dyr, så den er jo lidt farlig. Men denne hund var mest kælen og var helt pjattet med sørøver-børn. Og de med den!

Efter klappe og kælen var det tid til de små farlige dyr. Fritter. “Er det ikke noget man spiser? Pommes fritter”, spurgte en. “Vi kalder det SFO og ikke fritter”, sagde en anden. Men det var hverken pommes frittes eller SFO, der var tale om. Det var små søde levende fritter. På Endelave er der masser af kaniner og man bruger fritterne til at jage dem ud af deres huler. Af nogle lede dræberdyr at være, så var fritterne meget søde! Og meget kælne.

Fritterne var så tamme og kælne, at sørøverne kunne tage dem op og kæle med dem. Det var en stor succes!

Fritterne havde også nogle mere fredelige naboer, nemlig heste. De var en blanding af lidt islænder og noget andet. Meget rolige, meget søde og igen meget kælne. Og der er ikke mange, der ved det, men sørøvere er meget gode til at kæle med dyr!

Vi sluttede dyre-rundvisningen af med at sige goddag til høns og kyllinger og få lidt at vide om forskellen mellem de forskellige typer æg, man kan købe i supermarkedet. Og kyllingerne blev også kælet med.

Inden vi gik hjem skulle vi jo også lige have lidt friske grøntsager med hjem. Sørøverne gik ud i marken og kom tilbage med 10 løg, 4 hvidløg og et kæmpe salathoved, som de selv have taget op ad jorden. Det var spændende!

Efter gårdbesøget var der tid til en hurtig dukkert inden aftensmaden skulle laves. Alt i alt en begivenhedsrig dag med masser af sværdkampe og kæleri med dyr.