Fredag vågnede vi op til regn og en tom naboplads. Hele ugen havde vi delt lejrplads med en flok landkrabber fra Ejby nær ved Middelfart. Af landkrabber at være var de ikke helt tosset. Vi ville næsten gå så langt som at sige, at de næsten havde sørøver-potentiale! Men kun næsten.

Da regnen trommede på vores teltdug og vi ikke længere kunne sove for lyden og for sulten i vores maver, stod vi op. Vi var lidt matte efter natløb. Da vi kiggede over mod naboen, så var pladsen tom! De var taget afsted om morgenen inden regnen for alvor begyndte at vælte ned.

Naboer eller ej, så måtte vi jo gang med dagens rutiner. Der skulle laves morgenmad. Havregrøden skulle laves over bål som alle de andre dage. Men vi fandt hurtigt ud af, at denne dag ikke helt var som de andre. På denne dag begyndte vores bålpladser at blive fyldt med vand! Vi kæmpede en kamp, men forgæves. Ilden havde godt fat i træet, men vandet steg og steg. Vi gravede render i bålpladsen, men lige meget hjalp det. Vi måtte kaste håndklædet i ringen og lave vores morgenmad på trangia. Slaget var tabt, men vi var fast besluttet på at vinde krigen!

Vi rykkede derfor ind i det lille hus på pladsen. Vi fik lavet morgenmad, skønt det var blevet lidt senere end de andre dage. Formiddagen gik med hyggelige aktiviteter i hytten: vi lavede lidt flere sværd og økser, perlekæder, lagde kabaler, læste jumbobøger. Og sammen med en kop varm kakao, så kunne det næsten ikke blive bedre!

I løbet af eftermiddagen klarede det op igen. Det blev derfor tid til en omgang Stratego inden aftensmaden skulle laves. Vi kunne dog ikke lave bål, da bålstederne stadig stod under vand. Vi måtte ty til gasblus, men det klarede sørøverne flot. De laver jo helst mad over bål!

Efter en omgang gas-aftensmad skulle lejren pilles ned. Køkkenbordet skulle nedpioneres, bålpladserne dækkes til igen med tørv, fedtfælderne fyldes med jord og tørv og så videre. Sørøverne arbejdede hårdt og efter et par timer, var lejren helt tom. Tilbage stod kun deres telte. Soveposerne kaldte også ret højt nu, så sørøverne hoppede i poserne for en sidste gang.